Lizzy

Lizzy

Lizzy

Lizzy er kjæleform av Elisabeth.
Av Babyverden 134 Sist oppdatert 03.05.23
Lizzy, og variantene Lizzie og Lizzi, er opphavlig engelske kjæleformer av Elisabeth. Elisabeth er et bibelsk navn med opphav i hebraisk språk og betyr Gud er fullkommen.

Så populært er Lizzy:

12 personer har dette navnet.
I 2022 var Lizzy på 81. plass i Topp 100 jentenavn i Nederland 2022.

Bruk av navnet Lizzy i Norge og andre land:

Lizzy var noe brukt i Norge sent på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet, med inspirasjon fra engelsk, blant annet fra USA. I den norske 1910-folketellingen var det rundt 150 kvinner ført inn med skrivemåter som Lizzy, Lizzie og Lissi og lignende.

Den 01.01.2023 var det 12 jenter/kvinner med Lizzy som første eller eneste fornavn, 41 Lizzie, 10 Lizzi, 12 Lissy, 16 Lissie og 30 Lissi.

I USA har Lizzy ikke vært blant de tusen mest brukte navnene for fødte foreløpig. Der var Lizzie inne blant tusen på topp fra 1800-tallet til og med 1959, med 103. plass i 1900, som det beste på 1900-tallet.

Lizzy er mye brukt i Nederland. Der kom det i bruk fra midten av 1970-årene og økte mye særlig fra rundt 2010. I 2022 var Lizzy på 81. plass for jenter i Nederland.

Derfor fungerer Lizzy godt nå:

Lizzy, Lizzi, Lizzie, Lissie, Lissy og Lissi er blant engelske navn som ble brukt i Norge rundt år 1900. Slike navn kommer på nytt i bruk ut over 2000-tallet. Det gjelder blant annet engelske navn med i-uttale til slutt, som i Lizzy. Slike navn som har kommet litt i bruk, er Hennie/Hennie og Nellie/Nelly. Og Ellie og Billie er lignende engelske navn som har kommet i bruk ut over 2000-tallet. Lizzi har den godt likte stemte konsonantlyden l.

Varianter av Lizzy:

Elisa, Elisabeth, Elise, Else, Liesbeth, Lisa, Lisabeth, Lisbet, Lisbeth, Lise, Lispet, Liss, Lissi, Lissie, Lissy, Liz, Lizz, Lizzi, Lizzie

Slik uttales Lizzy

LIZZ-i, der Z står for stemt s som i det engelske verbet «is»

Navn i samme sjanger som Lizzy

Achille, Adley, Aubrey, Axelle, Betzy, Cilou, Clay, Cyriel, Dolly, Elizangela, Elize, Emiel, Feline, Felizia, Georges, Gust, Harly, Hedley, Jolie, Lady, Lizandra, Lizbeth, Lizelle, Lizeth, Loua, Lowie, Mayliz, Meliza, Mikkeline, Mil, Ozzy, Rizza, Suzy, Tuur, Vic, Zackary

Du kjenner Lizzy fra:

Skuespillere Elizabeth Anne «Lizzy» Caplan og Lizzy Greene (Elizabeth Anne Greene), sanger og låtskriver Lizzy McAlpine (Elizabeth Catherine McAlpine), YouTuber Lizzy Capri, musikkgruppe Lizzy Borden, Lizzy Grant er navnet sangeren Elizabeth Woolridge Grant brukte før hun valgte artistnavnet Lana Del Rey

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 100 jentenavn i Nederland 2022

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: