Loddve er en sjelden variant av Lodve. Lodve har opphav i et tysk navn satt sammen av to deler, som betyr berømt og kamp. Det har samme opphav og betydning som Ludvig.

Sist oppdatert: 19. mai 2021

Så populært er Loddve:

Bruk av navnet Loddve i Norge og andre land:

Varianter av navnet har vært brukt i Norge siden 900-tallet, mest i Møre og Romsdal de siste 3-4 hundreårene. Gjennom mange hundre år har det vært blant annet som Lødve og Løve, og oftest som Lodve siden rundt 1900. Formen Loddve passer godt med uttalen, men har vært lite brukt i skrift.

Den 01.01.2021 var det under 4 med Loddve som første eller eneste fornavn, men det finnes minst én. Det var 57 menn som het Lodve.

Derfor fungerer Loddve godt nå:

Loddve kan bli brukt fordi det har litt lokal tradisjon og nordisk bruk siden før år 1000. Det har bare stemte lyder, blant annet de godt likte konsonanten l.

Varianter av Loddve:

Lodve, Lødve, Løve

Slik uttales Loddve

LÅDD-ve

Navn i samme sjanger som Loddve

Audveig, Bodhil, Brodd, Eddny, Elver, Frodi, Helmod, Leidvin, Lillebjørn, Loisa, Louvise, Modgun, Oddfred, Oddi, Oddlin, Oddvald, Oddvor, Odea, Odel, Odfrid, Redvald, Rodny, Stiven, Sverker, Synnve, Thode, Todne, Torbein, Velinda, Vivica, Wendela, Yaneth, Yrian, Zaga, Ziv, Øli

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLidia
Neste artikkelLinette
DEL