Liwia er et polsk jentenavn. I Polen blir det helst regnet å ha opphav fra det latinske guttenavnet Livius. Livius har opphav i et romersk etternavn med ukjent betydning. Bakgrunnen for Liwia kan også være andre opphav for Livia i andre land. Det ene er kortform av navnet Olivia. Det har blitt til fra det franske guttenavnet Oliver og det latinske jentenavnet Oliva, som begge betyr oliven elle oliventre, men som også har andre mulige forklaringer. Livia har også blitt laget som navn i Norge, men det har neppe betydning for den polske bruken av Liwia.

Sist oppdatert: 21. april 2022

Så populært er Liwia:

28 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Liwia i Norge og andre land:

Livia med enkelt-v har vært brukt for noen få i Norge siden 1700-tallet. Liwia med w har kommet med innvandring siden sent på 1900-tallet. Livia med v har vært mye brukt særlig etter 2010 og foreløpig til tidlig på 2020-tallet.

Den 01.01.2022 var det i Norge 28 jenter/kvinner med Liwia som første eller eneste fornavn, og 276 Livia.

Derfor fungerer Liwia godt nå:

Liwia blir helst brukt i familier med polsk bakgrunn. Et alternativ er Livia. Liwia og Livia kan passe å bruke nå fordi de har lyder som mange foreldre liker, men nok også fordi navnene er svært mye brukt i andre land. Navnene har to vokaler inntil hverandre, og den tydelig stemte konsonanten l, som alt sammen er populært nå på 2000-tallet. V-en er også en tydelig stemt konsonant og ligger nær opp til vokalen U i uttale.

Varianter av Liwia:

Livia, Oliva, Olivia, Oliwia

Slik uttales Liwia

LIIV-i-a

Navn i samme sjanger som Liwia

Adrianna, Amadeusz, Aureliusz, Blazej, Dorian, Eszter, Feliks, Ia, Jagna, Jedrzej, Jeremi, Jeremiasz, Juliusz, Kalina, Klaudiusz, Konstanty, Kordian, Kornel, Krisztian, Krisztina, Krzysztofa, Kuba, Michalina, Natasza, Rozalia, Szabina, Szandra, Szilvia, Szonja, Thekla

Du kjenner Liwia fra:

Skuespiller Liwia Migala

Guttevariant(er) av Liwia:

Livio, Livius, Oliver

Relaterte lister:

Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLudwik
Neste artikkelAdrianna
DEL