Lind

Lind

Lind

Lind er et naturnavn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 864 Sist oppdatert 23.02.21
Lind har to opphav. Det ene er etternavnet Lind brukt som fornavn. Etternavnet Lind kommer helst fra første del av lengre gårdsnavn med Lind som del. Betydningen er lindetre. Lind som fornavn kan også være inspirert direkte fra lindetreet.

Så populært er Lind:

7 jenter og 6 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Lind i Norge og andre land:

Lind var noe brukt rundt år 1900 og fram til 1920, først og fremst for gutter. Det var etternavnet Lind som ble tatt i bruk som fornavn.

Med navneloven i 1923 ble det forbudt å bruke etternavn som fornavn, slik at Lind ikke kunne gis til barn fra da av. Reglene er endret fra 2003, slik at Lind igjen kan velges fordi det har vært brukt som fornavn tidligere (før 1923).

Den 01.01.2021 var det 7 kvinner og 6 menn med Lind som første eller eneste fornavn. I alt 2083 heter Lind som etternavn.

Derfor fungerer Lind godt nå:

Lind kan bli brukt fordi det er hentet fra et ord i naturen, et treslag. Det kan også være på grunn av tradisjon som fornavn tidlig på 1900-tallet. Lind har lyder som er godt likt. Det har de tydelig stemte konsonantene l og n.

Selv om navnet er mye brukt som etternavn i Norge, vil det bli godkjent som fornavn. Det blir godkjent for gutter fordi det har tradisjon som guttenavn. Det blir godkjent for jenter fordi det kan oppfattes som en variant av jentenavnet Linn.

Varianter av Lind:

Linn

Slik uttales Lind

LINN

LIND er noe i bruk, særlig på Vestlandet

Navn i samme sjanger som Lind

Ailine, Aylinn, Carlina, Celinn, Eilinn, Ejvind, Elinn, Ellinore, Emmaline, Emmelina, Erlina, Ermelinda, Frost, Gunnvår, Heline, Ingerline, Jolin, Liem, Lindie, Lindis, Lindy, Linken, Linveig, Magdalina, Marceline, Matthildur, Najma, Ravn, Temine, Tind, Ørnulf, Ørnulv, Åsbjørn

Du kjenner Lind fra:

Musikkartist Lind Islami, låtskriver Espen Lind

Guttevariant(er) av Lind:

Lind

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Naturnavn
Navn inspirert av blomster, planter og trær
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: