Lilibet er opphavlig engelsk kjæleform av Elisabeth. Bruken av li to ganger er hentet fra Lili, som opphavlig er en tysk kjæleform for Elisabeth. På flere europeiske språk er også andre kjælenavn blitt dannet med to like stavelser. Slike navn er Lolo for Louise og Charlotte, Lulu for Louise, og Kiki for Kristine, Mimmi for Maria på fransk, på norsk også for Emilie. I den engelske formen Lilibet er delen -bet fra Elisbeth lagt til Lili.

Sist oppdatert: 8. juni 2021

Så populært er Lilibet:

Bruk av navnet Lilibet i Norge og andre land:

Lilibet har kanskje ikke vært brukt som offisielt navn i Norge, men noen heter Lilibeth, med -h. Lillebeth er noe i bruk som kjæleform for Elisabeth i Norge. Der har mest sannsynlig det tyske og engelske Lili blitt til Lille- på norsk, og blir oppfattet som betydningen liten. Lillebeth blir neppe brukt som offisielt navn i Norge.

Den 01.01.2021 var det i Norge under 4 eller ingen med Lilibet som første eller enste fornavn. Det var 37 Lilibeth, 4 Lillibeth og under 4 eller ingen Lillibet, Lillebet og Lillebeth.

Derfor fungerer Lilibet godt nå:

Lilibet, og Lilibeth, kan bli brukt fordi gamle kjælenavn og kortformer av navn kommer noe i bruk ut over 2000-tallet.

Dessuten kan det få hjelp fra Lilibet, som er datteren til Meghan og prins Harry. Hun er kalt opp etter dronning Elisabeths kjælenavn Lilibet.

Varianter av Lilibet:

Betty, Elisabeth, Elise, Ellisif, Ellisiv, Elsa, Else, Elsebe, Elsie, Elsine, Elsken, Elsy, Elza, Lisa, Lisbeth, Lise

Slik uttales Lilibet

LI-li-bet

Navn i samme sjanger som Lilibet

Thaddeus, Theron, Thorn, Tianna, Timmie, Tobin, Tonie, Torrey, True, Tyron, Ullrich, Uriel, Vale, Vannessa, Velma, Vernon, Vidia, Vikki, Vinni, Virgie, Vivie, Wade, Waldo, Ward, Wendi, Wilbert, Wincent, Wulf, Yago, Yaneth, Yaron, Yessica, Yoko, Yrla, Yulian, Yva, Zak, Zayne, Zeth

Du kjenner Lilibet fra:

Prins Harry og Meghans datter Lilibet Diana, kjælenavnet til dronning Elizabeth II er Lilibet, skuespiller Lilibet Stern, forfatter Lilibet Snellings

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAugustina
Neste artikkelOlias
DEL