Elsine

Elsine

Elsine

Elsine passer godt nå som mange velger navn som slutter på -ine.
Av Babyverden 242 Sist oppdatert 05.07.23
Elsine er opphavlig laget av Else med å legge til ine-ending. Else er kortform av Elisabeth. Elisabeth er et bibelsk navn med opphav i hebraisk språk og betyr Gud er fullkommen. Ine-ending har oftest blitt brukt for å lage jentenavn av guttenavn, men endingen har også blitt brukt for å lage jentenavn av ander jentenavn, slik som Randine av Randi. Elsine er brukt i flere land, og har blitt til utenfor Norge.

Så populært er Elsine:

6 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Elsine i Norge og andre land:

Elsine har særlig blitt brukt fra sent på 1700-tallet og til tidlig på 1900-tallet. Det var en tid da navn med ine-ending var mye brukt. Vi kan regne med at uttalen ofte var Elsina, og at skrivemåtene Elsine og Elsina har blitt brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet. I 1801-folketellingen var det 2 Elsine, 12 i 1865 og 41 i 1920. I 1920 var det dessuten 3 Elsina.

Den 01.01.2023 var det 6 jenter/kvinner med Elsine som første eller eneste fornavn og under 4 eller ingen Elsina.

Derfor fungerer Elsine godt nå:

Elsine kan bli brukt fordi det har gammel tradisjon, særlig på 1700- og 1800-tallet. Navnet har de mye brukte stemte konsonantene l og n. Navn som ender på -ine har vært godt likt siden sent på 1900-tallet.

Varianter av Elsine:

Betty, Elisabet, Elisabeth, Elisabetta, Elise, Ellisif, Ellisiv, Elsa, Elschen, Else, Elsebe, Elsi, Elsie, Elsina, Elske, Elsken, Elsy, Elza, Elzbieta, Jelizaveta, Libby, Liesl, Lilibet, Lilith, Lisa, Lisbeth, Lise

Slik uttales Elsine

els-II-ne, med trykk på i-en

Navn i samme sjanger som Elsine

Adelstein, Alisina, Alsing, Alusine, Davida, Eirhild, Elisar, Elsabet, Elsebe, Elsken, Elson, Elspeth, Elsy, Gjersom, Gjesine, Hallkjell, Heline, Ingulv, Inuk, Jahkot, Jassin, Joakimas, Josat, Josina, Karnelske, Lusine, Maifrid, Malmfinn, Neele, Noack, Olevine, Olsi, Saron, Taddeus, Thomine, Torgils, Truels, Åshill

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: