Leone, og Leona, er jentenavn med har to ulike opphav. Det ene er jenteform av Leon, som igjen er både jødisk, spansk og fransk form av Leo. Opphavet til Leo er gresk og betyr løve. Leone kan også være laget av det tyske guttenavn som begynner med Leon-, som Leonhard. Der er også opphavet det greske Leo. På italiensk er Leone guttenavn, og Leona jentenavn, med samme greske opphav som ovenfor. Leone er også etternavn, i italiensk med opphav i det greske ordet for løve.

Sist oppdatert: 16. februar 2021

Så populært er Leone:

7 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Leone i Norge og andre land:

Leone, og Leona, har vært ubetydelig brukt i Norge på 1800- og 1900-tallet.

Den 01.01.2021 var det 7 jenter/kvinner med Leone som første eller eneste fornavn, og 473 Leona. I alt 12 hadde Leone som etternavn.

Derfor fungerer Leone godt nå:

Leone blir helst brukt fordi det ha mange lyder som er godt likt. Av godt likte lyder har det to vokaler inntil hverandre (eo) og det tydelig stemte konsonantene l og n.

Leone er foreløpig lite eller ikke brukt på 2000-tallet. Derimot har Leona vært mye brukt, og har svingt mellom 16 og 37 i året fra 2010 til 2019.

Varianter av Leone:

Leona, Leonarda, Leonharda, Leoni, Leonie, Leonor, Leonora, Leonore, Lona, Lone

Slik uttales Leone

le-OO-ne

Navn i samme sjanger som Leone

Abra, Agathon, Amadeo, Antoneta, Eleon, Eliseo, Elvane, Ivone, Ivonne, Jonetta, Kellen, Kleopatra, Lia, Lucia, Luigi, Marcell, Marietta, Maurizio, Monette, Neville, Niccolo, Orlando, Pio, Rachele, Renata, Reymond, Rosetta, Santino, Simonetta, Stefano, Viviana, Wilmine

Du kjenner Leone fra:

Forfatter Leone Ginzburg, skuespiller Léone François, regissør Leone Frisa, pianist Leone Magiera, rugbyspiller Leone Nakarawa

Guttevariant(er) av Leone:

Leo, Leon, Leonard, Leonhard

Relaterte lister:

Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLudvikke
Neste artikkelHyacinth
DEL