Falck

Falck

Falck

Falck er et naturnavn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1134 Sist oppdatert 18.05.21
Falck er en variant av Falk. Falk er et gammelt nordisk navn, først brukt som tilnavn (ekstra kallenavn). Det ble brukt som egentlig fornavn i Danmark fra 14-1500-tallet, og fra 1600-tallet i Norge. Navnet kommer fra fuglen falk. Etternavnet Falck, også skrevet Falch og Falk, har også bakgrunn i fuglen falk, blant annet fra tysk.

Så populært er Falck:

Bruk av navnet Falck i Norge og andre land:

Formen Falck har vært lite brukt som fornavn, mens Falk er den vanlige skrivemåten. Falk og Falck har vært lite brukt i Norge før 1990-årene. Med skrivevarianter var det 5 med navnet som fornavn i Norge i 1801-folketellingen, 53 i 1865 og trolig over 100 i 1910. Fordi etternavnet Falck ble noe brukt som mellomnavn (av etternavnstype), er tellingene usikre.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen med Falck som første eller eneste fornavn, og 303 Falk. I alt 497 hadde Falck som etternavn.

Derfor fungerer Falck godt nå:

Falck og Falk blir brukt fordi noen foreldre liker opphavlig nordiske navn, og fordi det er et navn med ord fra naturen (fuglen falk).

Formen Falck har vært lite eller ikke brukt på 2000-tallet. Falk har ligget over 10 siden rundt 2010, og med 35 fødte i 2020.

Falk er et navn som er godt likt nå, men øker ikke så raskt at det kan se ut til å bli veldig mye brukt. Få av de mytlogiske navnene øker mye, men Falk er brukt lite og kan kanskje bre seg litt mer. Enten blir det liggende rundt 10-25 i året fram til tidlig i 2020-årene, eller det øker til litt mer, kanskje rundt 30 eller litt til.

Varianter av Falck:

Falch, Falk, Falke

Slik uttales Falck

FALLK

Navn i samme sjanger som Falck

Agnette, Albret, Alwina, Angelicka, Any, Arlina, Athle, Auli, Begerd, Bertinius, Bodhill, Camillia, Charl, Cine, Dagnar, Detlev, Didrich, Edbjørn, Elisbeth, Erdis, Evyann, Fhillip, Frodi, Giljar, Gudfrid, Haavald, Hansten, Hartly, Helmina, Hillfrid, Huldeborg, Idril, Inea, Ingwill, Izelin

Du kjenner Falck fra:

Musikkprodusent og forfatter Christer Falck

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn:

Navnetoppen i Finland 2023

Vi gjør oppmerksom på at dvv.fi, tilsvarende vårt ssb.no, ikke offentliggjør navnetoppen for hele befolkningen, men deler den i finskspråklig, svenskspråklig og andre morsmål...