Lambrigt er en form av det tyske guttenavnet Lambrecht. På tysk har også formen Lambert vært vanlig. Delen Lam- kommer fra ordet land, som betyr jord, jordstykke. N-en har blitt til m fordi uttalen har blitt påvirket av b-en etterpå. Delene -brecht og -bert, som finnes i mange tyske navn, betyr lysende, skinnende.

Sist oppdatert: 1. oktober 2021

Så populært er Lambrigt:

Bruk av navnet Lambrigt i Norge og andre land:

Lambrigt var i bruk på 1700- og ned på 1800-tallet. I skrift kan Lambrigt, Lambrikt, Lambrecht og Lambert ha blitt brukt om hverandre for samme personer fram til tidlig på 1900-tallet. I 1801-folketellingen var det 10 samlet for Lambrigt og Lambrecht, og 5 Lambert. I 1910 var det 15 menn med varianter av Lambrigt og 17 Lambert.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Lambrigt, Lambrikt eller Lambrecht som første eller eneste fornavn, og 7 Lambert. Det var noen med Lambrigt som andre fornavn.

Derfor fungerer Lambrigt godt nå:

Lambrigt kan bli brukt fordi det har tradisjon. Flere gamle tyske navn med norsk tradisjon har kommet litt i brukt ut over 2000-tallet. Slike er Henrik, Ulrik og Didrik.

Varianter av Lambrigt:

Lambert, Lambrecht, Lambrikt, Lemmik

Slik uttales Lambrigt

LAMM-brikt

Navn i samme sjanger som Lambrigt

Alland, Aslag, Blas, Brink, Elai, Gjeble, Grigorios, Gundla, Henrik, Klarise, Lambrikt, Lemmik, Liebhard, Liebwald, Lydiche, Lydike, Meinhart, Mentz, Menz, Moltke, Nicklaes, Olanda, Pitter, Roeland, Rosella, Svennik, Swenke, Sønnik, Vilfred, Welmiche, Wilchen

Jentevariant(er) av Lambrigt:

Lamberta, Lambertine

Relaterte lister:

Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAmbros
Neste artikkelLemmik
DEL