Rahel

Rahel

Rahel

Rahel er et bibelsk navn.
Av Babyverden 297 Sist oppdatert 02.08.22
Rahel er en form av Rakel brukt på mange språk, blant annet eritreisk, arabisk og tysk. For eritreisk har det kristen bakgrunn. For arabisk og muslimsk navneskikk har det bakgrunn som variant til Rahil i Koranen og er der samme person som i Bibelen. Rakel er et hebraisk navn fra Bibelen. Hebraisk er språklig i slekt med arabisk. Navnet betyr lam, som vil si en ung sau. Rahel finnes også som guttenavn og etternavn, men bakgrunnen for slik bruk er uklar.

Så populært er Rahel:

232 jenter og 8 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Rahel i Norge og andre land:

Rahel ble brukt skriftlig i Norge siden tidlig på 1800-tallet, og er da helst en europeisk variant av Rakel. Rahel ble brukt i Tyskland siden 1500-/1600-tallet. Rahel, med muslimsk bakgrunn, kom mye i bruk med innvandring fra sent på 1900-tallet.

Den 01.01.2022 var det i Norge 221 jenter/kvinner med Rahel som første eller eneste fornavn, og det var da på 931. plass som navn for jenter/kvinner i befolkningen. På samme tid var det 8 gutter/menn med Rahel som første eller eneste for navn, og 4 hadde Rahel som etternavn.

Derfor fungerer Rahel godt nå:

Rahil blir helst brukt med bakgrunn i muslimsk og eritreisk navneskikk. Navnet har de godt likte stemte konsonantene r og l.

Varianter av Rahel:

Raakel, Rachel, Rachela, Rachele, Rachelle, Rahil, Rakel, Rakele, Raquel

Slik uttales Rahel

RAA-el

rahel

Navn i samme sjanger som Rahel

Aleksandrs, Ammar, Amna, Aram, Arvydas, Asha, Asma, Bashir, Biniam, Danial, Dejan, Dovile, Dragan, Ema, Hadi, Hala, Hamdi, Huda, Hussain, Kira, Lejla, Leyla, Marika, Mikail, Milos, Nimo, Rami, Rana, Robel, Saleh, Salman, Sanja, Selam, Shirin, Shukri, Tahir, Walid, Yahya, Yosef, Zoran

Du kjenner Rahel fra:

Fotballspiller Rahel Kiwic, forfattere Rahel Jaeggi og Rahel Varnhagen von Ense, racerfører Rahel Frey, sanger Rahel Getu, musikkartist Rahel Haile, filmprodusent Rahel Kapsaski, ballettdanser Rahel Olbrei Kompus, fotograf Rahel Shorsh Kamal, skuespiller Rahel Romahn

Relaterte lister:

Bibelnavn
Naturnavn
Navn fra dyreriket
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: