Gustavo

Gustavo

Gustavo

Gustavo kan være et godt alternativ til populære Gustav. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 202 Sist oppdatert 01.06.22
Gustavo er italiensk, spansk og portugisisk form av Gustav. Gustav kan ha blitt til på svensk av delene gøte (fra området Götaland) og stav (spaserstav eller stolpe) og forklares som en som hjelper gøtene. En annen forklaring er at navnet kommer av polsk og består av deler som betyr venn eller gjest og ære og berømmelse. Gustavo er også en eldre jenteform av Gustava i Norge.

Så populært er Gustavo:

102 personer har dette navnet.
I 2022 var Gustavo på 635. plass i Topp 1000 guttenavn i USA 2022.

Bruk av navnet Gustavo i Norge og andre land:

Gustavo er brukt i Norge siden midt på 1800-tallet. På 1800-tallet ble det brukt for begge kjønn, mens det har vært guttenavn senere. Guttenavnet var helst hentet fra andre land, mens jentenavnet kan være blitt til i Norge. Navnet var lite brukt fram til det kom mer i bruk som guttenavn med innvandring i andre halvdelen av 1900-tallet og senere.

Den 01.01.2022 var det i Norge 95 gutter/menn med Gustavo som første eller eneste fornavn. Samtidig var det 2789 gutter/menn ved navn Gustav, 28 gutter/menn ved navn Gustavs, 8 gutter/menn ved navn Gustave og 6 jenter/kvinner ved navn Gustava.

Navnet blir særlig brukt i Italia, Spania, Portugal og Sør-Amerika.

I USA kom Gustavo inn i topp 1000 for gutter i 1935, og så igjen fra 1946 av. Navnet økte i bruk til år 2000, da navnet var på 260. plass. Siden har bruken falt igjen, og Gustavo var på 654. plass i 2021.

Derfor fungerer Gustavo godt nå:

Gustavo blir helst brukt med inspirasjon fra italiensk, spansk og portugisisk i Europa og i Amerika. Navnet ender på -o, som er i ferd med å bli mer populært i guttenavn i Norge ut over 2000-tallet. Slike navn er Theo, Leo, Matheo, Hugo, Viggo og Mio.

Varianter av Gustavo:

Gus, Gust, Gustaf, Gustav, Gustave, Gustavs, Gustaw, Guus, Gøsta, Gösta, Jøsta

Slik uttales Gustavo

gus-TA-vo, på norsk

gos-TA-vå, på spansk, med v-en uttalt som en v der leppene er nær hverandre og underleppen ikke er nær tennene som på norsk, og det er en jevn suselyd uten åpning eller lukking

go-STAA-vå, på italiensk

gosch-TA-vo, på portugisisk

Navn i samme sjanger som Gustavo

Abram, Adolfo, Agostino, Aldo, Alessa, Alfonso, Amadeo, Ambra, Anson, Blaine, Cali, Carolyn, Cora, Dangelo, Donovan, Gannon, Gilberto, Graciela, Jeremias, Juanita, Kamiyah, Konnor, Magnolia, Miles, Neomi, Rogelio, Ryleigh, Tino, Tristian, Vita, Wesley, Zakai, Zayd, Zhavia

Du kjenner Gustavo fra:

Musiker og musikkprodusent Gustavo Santaolalla, fotballspiller Gustavo Assunção, sanger og låtkskriver Gustavo Cerati, fotballmanager Gustavo Alfaro, musikkartist Gustavo Bravetti, basketballspiller Gustavo Ayón, politiker Gustavo Petro, dikter Gustavo Adolfo Bécquer

Jentevariant(er) av Gustavo:

Gustava, Gustavine

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på o
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Underdogs navn som brukes lite nå
Topp 1000 guttenavn i USA 2022
Topp 1000 guttenavn i USA 2021
Topp 1000 guttenavn USA 2020
Topp 1000 guttenavn USA 2019
Topp 1000 guttenavn USA 2018

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: