Merlin blir brukt for begge kjønn. Som jentenavn har det engelsk opphav fra merlin, som betyr dvergfalk. Bruken kan også være inspirert av Marlin og Marilyn. Som guttenavn er det blitt til på engelsk fra en latinsk form av et walisisk navn som betyr sanddyne, eller to ord som betyr sjø og borg. Merlin er også etternavn. Det kommer fra franske stedsnavn med bakgrunn i det samme walisiske guttenavnet som ovenfor.

Så populært er Merlin:

16 gutter og 11 jenter har dette navnet.

Bruk av navnet Merlin i Norge og andre land:

Merlin har særlig kommet i bruk i Norge fra rundt år 2000.

Den 01.01.2022 var det 16 gutter/menn og 11 jenter/kvinner med Merlin som første eller eneste fornavn. I alt 6 hadde på samme tid Merlin som etternavn.

I USA var Merlin i topp 1000 for gutter i tidsrommet 1901 til 1969, og i tillegg i 1972. Beste plassering var 290. plass i 1931. Merlin har ikke vært i topp 1000 for jenter noen gang siden navnestatistikken begynte i 1900.

Derfor fungerer Merlin godt nå:

Merlin kan bli brukt med inspirasjon fra engelsk og eller gjennom mediene. Navnet har de godt likte stemte konsonantene m, l og n.

Slik uttales Merlin

MØØ-lin, på engelsk

MØØR-lin, på amerikansk engelsk

MÆR-lin på norsk

Navn i samme sjanger som Merlin

Aldrin, Alfinn, Ambjørn, Annea, Archie, Carmencita, Emmerentse, Erlaug, Filomena, Gløer, Hølje, Ingemann, Jeger, Karola, Kingsley, Klemens, Klytia, Mairi, Maris, Marnie, Marsha, Mathieu, Mercy, Minny, Nynne, Perly, Pernhild, Rodgeir, Solmund, Talette, Tonhild, Trixie, Øisten

Du kjenner Merlin fra:

Tv-serien «Merlin», billedkunstner Merlin Carpenter, forfatter og podcaster Merlin Mann, skuespiller Merlin Rose, amerikansk fotballspiller Merlin Olsen, kunstner Merlin James, fotballspiller Quentin Merlin

Jentevariant(er) av Merlin:

Merleen, Merlena, Merlene, Merlina, Merlyn

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMicah
Neste artikkelMaximus
DEL