Fra 37 uker og 0 dager til 37 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2950 g
CRL: 33 cm
Full lengde: 46 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

Sist oppdatert: 19. desember 2018

Om barnet: Ikke prematur om babyen blir født nå

I begynnelsen av denne uken er fosteret 35 uker gammelt. Nå gjøres bare finpussing. Fosteret fortsetter å legge på seg og er snart klar til å bli født.

Barnet vil ikke regnes som prematurt (for tidlig født) hvis det fødes etter inngangen av denne uken.

De siste ukene vokser fosteret saktere, men gutter vokser vanligvis fortere enn jenter.

Vernixlaget er i ferd med å forsvinne, men noe vil sannsynligvis være igjen og kan faktisk hjelpe under fødselen. Det oljete kremlaget kan gjøre det enklere for fosteret å passere gjennom fødselskanalen.

Til foreldrene: Permisjonstid!

37 uker gravidEndelig fri til å bruke dagene som du selv ønsker. Det trenger du. Noen er imidlertid litt redde for at dagene skal bli lange, og ventetiden dermed enda lengre. Selvfølgelig kan det skje. Men de aller fleste opplever disse ukene som svært verdifulle og nødvendige. Roen senker seg, og kroppen får den variasjonen og hvilen den trenger. Ukene er dine – så gjør som du vil. Mange er slitne og trenger rett og slett hvile. Kos deg med vask og stell av klær og utstyr til den lille. Det er helt spesielt. Disse bitte små klærne er det godt å ta frem og titte på – om og om igjen.

Tid for egenpleie? Kanskje kan partneren din hjelpe deg å barbere leggene? Vit at for jordmor spiller det ingen rolle hvordan du ser ut under fødselen. Dermed blir det opp til deg hva du trenger for å føle deg vel.

Er det vanskelig å tenke på noe annet enn fødselen? Tenk gjennom hva som er viktig for deg, og hvordan du kan takle fødselsarbeidet. Det er mulig å trene på pusteteknikker som kan hjelpe deg å ta kontroll over smerteopplevelsen. Snakk med partneren om fødselen og hvilken rolle han skal ha. Det å ha noen med som man kjenner godt og stoler på, reduserer faren for komplikasjoner og behovet for smertelindring.

Har dere ikke pakket sykehusbagen ennå, er dette tiden for det.

Hva synes du om artikkelen?