Når man har verdens største nyhet å fortelle, er det ikke rart om en vil gjøre det på en spesiell måte! Her er eksempler på hvordan gravide fortalte om den vesle spiren i magen.

Under følger flere personlige historier om hvordan folk har fortalt om graviditeten.

Gaver med bilder fra tidlig ultralyd

Min mamma fikk vite for ikke mange dagene siden at hun skal bli bestemor igjen. Nyheten ble fortalt på hennes bursdag.

Vi hadde kjøpt en blomst til henne, og et fint kort. I kortet skrev vi «Gratulerer så mye med dagen! Vi har ikke kjøpt noen stor gave til deg, men vi har en hjemmelaget gave vi håper du vil like.»

Vi var på tidlig UL i uke 9, og bildene derfra la vi oppå blomsten inni papiret. Mamma var veldig nysgjerrig på hva som var hjemmelaget, i og med at det var en blomst hun pakket opp. «Se en gang til i papiret», sa jeg til henne. Da fikk hun se bildene. Det tok et brøkdels sekund, og så tittet hun opp på oss med haken i gulvet. Da hun så glisene våre skjønte hun i hvert fall hva som var på gang, og hev seg rundt halsen på oss og gratulerte så masse!

Det tok litt tid før moren min forsto ha som var hjemmelaget. Illustrasjonsfoto: iStock

Svigermor derimot, fikk et brev, sammen med bildene fra UL. Vi «hadde tatt inn posten» for henne (altså bare en unnskyldning for hvorfor vi hadde et brev til henne), og hun ble helt forvirret. Ikke var det frimerke på det, så det var jo noen som hadde lagt det i postkassen personlig. Og mannen hennes hadde nettopp tatt inn posten, så hun skjønte ingenting.

Før jeg fortsetter må jeg si at hennes andre sønn, min kjæres bror, skal bli pappa i juli.
Svigermor åpnet brevet, og tok først ut bildene. Helt forskrekket begynner hun å gå rundt i stua. «Det er broren din sin dette?» spør hun flere ganger. Vi ba henne lese brevet som fulgte med; «Kjære fremtidige bestemor. Du lurer nok sikkert på hvem jeg er, for jeg er ikke den du tror (vi visste hun kom til å tenke at det var svogeren min sin). Jeg melder min ankomst i slutten av oktober, og gleder meg fælt til å bli kjent med deg og farfar!»
Så stoppet hun opp, tittet på oss, og turte ikke helt å tro på det som sto der. «Er det sant?!». Vi sto bare og gliste, og så fikk vi verdens hjerteligste klem!

Babysokker og spesialdesignede t-skjorter

Jeg har enda ikke fortalt verden at jeg venter en mini, men har en god plan om hvordan jeg skal fortelle det.

Til mormor, farmor, farfar og den ene tanta skal jeg lage et kort. Jeg har kjøpt inn to par av de minste sokkene jeg fant. Skal lage et fint kort til hver, som jeg syr på en sokk, og skriver SEES TIL VINTERN. ÅRETS JULEGAVE. GLEDER MEG TIL Å MØTE DEG. Og lignende.

Venner og andre rundt oss skal få vite det på en annen måte. Jeg har bestilt t-skjorter, med eget design, både til meg og den kommende far. Vi kommer til å bruke disse uten å si noe.

 

Ringte i panikk

Graviditeten min kom som et sjokk på meg, mens samboeren min rant over av glede. Når jeg tenker tilbake er det ganske komisk hvor trist jeg var, var som om hele verden min raste sammen rundt meg. Og nå noen måneder etterpå kunne jeg ikke tenkt meg noen annet. Jeg skriver svangerskapsdagbok, dette skrev jeg noen dager etter vi fant ut om miraklet vårt:

Fra dagboken, uke 6
4. januar var dagen vi fant ut du var tilstede. Dette var en onsdags kveld,  du skulle sett gleden i pappan din sine øyner. Var et ansiktsuttrykk jeg aldri hadde sett på han, og det gjorde meg litt roligere.

Dette er fire dager siden, og på de få dagene har jeg grått mye. Jeg elsker deg mitt lille riskorn overalt på jord, like høyt som jeg elsker din far. Men jeg er livredd, redd for at jeg ikke kan gi deg det livet du fortjener, redd får at mitt liv ikke kommer til å bli som det er planlagt, redd for å bli sviktet når jeg trenger det mest. Selv om jeg skriker, kjefter på din far, sier jeg ikke vil ha barn.. Så må du aldri tro jeg ikke elsker deg, jeg vil gi opp alt for deg. Jeg er bare redd for at det ikke kommer til å være nok.

Jeg fikk panikk, og gråt da jeg fortalte familiemedlemmer om graviditeten. Illustrasjonsfoto: iStock

Som dere sikkert skjønner var jeg i full panikk. Og det er slik vår nærmeste familie fikk vite om gutten i magen, meg på telefonen som gråt og som heller ikke klarte slutte å gråte.
Rart hvor fort jeg endret tankegang, hvordan kroppen, hjernen og hjertet begynte å glede seg over babygutten vår. Nå klarer vi nesten ikke vente til august når han kommer!

Les også:

Body med tekst til besteforeldre

Samboeren min og jeg er et ungt par som ikke har vært sammen så lenge. Jeg er midt i utdanningen og han er ferdig nå til sommeren, så det var ingen som hadde trodd at vi skulle få barn med det samme, og ikke var det planlagt heller. Jeg skulle fortelle det til mine foreldre da jeg dro hjem til Oslo for å feire jul, og fordi jeg var usikker på hvordan nyheten ville bli tatt i mot tenkte jeg «Jaja, dette går ikke bra uansett, så vi kan like gjerne gjøre det litt morsomt!»

Vekket samboer tidlig: Må si deg noe viktig!

Vi hadde planlagt å få barn, men det som jeg synes var litt morsomt var måten jeg sa det til den blivende faren. Jeg var blitt vant med å ta graviditetstester, og de var negative.
Helt til en helt vanlig dag. Jeg står opp 06.30 siden jeg går på allmen påbygging. Jeg sto på badet og sminket meg, samtidig som jeg ventet på graviditetstesten som lå på vasken.

Jeg så på den, og regnet med at den skulle være negativ, men endelig, POSITIV! Jeg ble litt satt ut, så jeg holdt på å nesten svelge tannbørsten i sjokket.

Jeg gikk rolig inn på soverommet vårt, hvor da min samboer sov, jeg slo på nattbordlyset og satte meg på sengekanten. Han våknet litt og spurte «Hva er det du holder på med?» Jeg svarte «Jeg må si deg noe viktig», og han svarte «Hva i hel**** er så viktig at du må vekke meg)» «Eh….jo», så avbryter han meg og sier «SI DET DA!» med en irritert stemme.

Kjæresten min ble bokstavelig talt tatt på senga, og var ikke helt våken da jeg kom med nyheten. Illustrasjonsfoto: iStock

Jeg skjønner jo at han ble irritert, her kommer jeg og vekker han kjempetidlig. Jeg ble også irritert fordi jeg hadde jo en stor nyhet jeg skulle si, så jeg sier litt irritert, «Neida, ikke noe spesielt, bare at jeg er gravid og du skal bli pappa!»

Det ble helt stille, og jeg ser at han funderer på hva han akkurat har hørt… og snur seg sakte rundt og sier «Oij, ja det e jo viktig, og det er jo bra».

Jeg blir fort blid igjen, og sier «Ja, det er bra, men nå må jeg dra.» Jeg reiser meg og skynder meg til bussen, og etterlater min samboer som er i halvsøvne, som ikke helt vet om han hørte riktig, eller om han drømte…..men det gjorde han ikke. Og vi venter barn i september.

Artig bilde til mannen på MMS

Vel, først kan jeg fortelle hvordan nyheten ble «fortalt til meg» og hvordan mannen min fikk vite det… Hehe, jeg hadde mistenkt at all grininga jeg stadig måtte gjennom kunne komme av en liten uskyldig en, men jeg turte ikke håpe på det. Jeg turte ikke engang nevne det for mannen min, for jeg syns det måtte være verdens dårligste tidspunkt for oss å skulle få en til. Så jeg reiste bort for å jobbe en uke. Første dagen løp jeg til apoteket, jeg holdt jo egentlig på å sprekke av nysgjerrighet.

Kjøpte testen på et kjøpesenter, og hadde ikke vett til å vente til morgenen etter. Så jeg gikk rett på toalettet på kjøpesenteret, tissa på testen og fikk panikk! Gikk en tur innom HM og kjøpte noen sokker hvor det sto «Born 2012», knipset et bilde i parkeringshuset
og sendte mms til mannen min hvor det sto «Det ser ut som du får en unik bursdagsgave i år».

Mannen min ringte meg veldig fort, og var sikker på jeg hadde funnet et bilde på internett og tulla med han. Men da han skjønte at det var sant, ble han veldig glad. Og da klarte endelig jeg å bli ordentlig glad også!

Røpet nyheten i bryllupstalen

Med vår første så klaffet det sånn at vi kunne fortelle det i bryllupet vårt. Siden vi har familie spredt over hele landet, passet det perfekt å si nyheten da, slik at vi fikk se reaksjonen til alle sammen.

Ingen var forberedt på nyheten som skulle komme i brudgommens tale. Illustrasjonsfoto: iStock

Noen dager før hadde vi vært på ultralyd og fikk med bilder. Tok kopi av det beste bildet, og la det inni en babysokk som mannen hadde i lomma på dressen. Vi hadde på forhånd avtalt med servitørene at jeg ikke skulle ha alkohol, og de gjorde en fantastisk jobb med å skjule det. Ingen mistenkte noen ting.

Under talen hans ved middagen avslutta han med å dele ut denne babysokken med bilde til svigermor og min mamma, og sa: «Og jeg ser frem til å bli en liten familie på tre i mars.»

Det ble veldig stille en liten stund (som føltes som en evighet). Ingen turde å si eller gjøre noe. Bildet ble rullet ut og det var da det gikk opp for svigermor/mamma hva vi mente, og alle andre skjønte det også. Ble noen tårer og applaus etter hvert, og alle måtte se på bilde av lille reka vår.

Bestemødrene først, så overraske bestefedrene

I fjor sommer mistet vi. Det ble en lang fartstid på sykehus og behandling på grunn av en utskrapning som ikke ble foretatt før det endte med styrtblødning og innleggelse. Blødningene hadde da totalt vart i over 5 måneder i strekk!

Siden min mor og svigermor visste om fortiden så godt, bestemte vi oss for å fortelle det til dem med en gang testen var positiv. De har måttet glede seg for seg selv, for fedrene våre vet fortsatt ingen ting. De har vi tenkt å fortelle det til når vi er nærmere uke 10. Svigerfar bor langt unna og sambo skal besøke de da. Kjekt å være der å se reaksjon. Å bli bestefar er noe han virkelig gleder seg til, og synes nok det er på høy tid! Sambo som er odelsgutt, vil da si at nå er det en ny tronarving på vei.

Pappa får et bilde av magen hvor vi har skrevet på magen «Nyttårsbaby?»
Håper sterkt at det går veien denne gangen, og det har jeg god tro på også!

Les også: Alt om fødselen

«Alle gravide reiser seg»

Et vennepar av oss, som vi har mange felles venner med, skulle gifte seg. De hadde visst om min graviditet en stund, og bruden var også gravid, noe som allerede var offisielt. Så vi spurte dem om de synes vi skulle vente med å fortelle det til omverdenen til etter deres bryllup, vi ville jo ikke stjele oppmerksomheten fra paret på deres store dag.
Men bruden hadde andre planer.

I bryllupet, ganske seint på kvelden, ble sangen «Alle sammen reiser seg» dradd frem, og på verset «alle gravide reiser seg», reiste mannen min seg! Første reaksjon fra de andre var selvfølgelig latter, i og med at mannen min er litt lubben. Samtidig merket vi at de andre gjestene kikket og hvisket litt, og vi lot dem undre seg noen timer. Da hadde mannen min og flere andre blitt i godt humør med hjelp av alkohol, og mannen min og brudgommen endte opp sammen på scenen, mens de danset og hoppet, og skrek i mikrofonen; «Vi skal ha barn». Da var det i alle fall ikke hemmelig lenger.

Da mannen min til slutt grep mikrofonen og sa «Vi skal ha barn», var ingen lenger i tvil om hvorfor han reise seg under sangen tidligere om kvelden. Illustrasjonsfoto: iStock

Røpet nyheten i taxfree-butikken

Vi har prøvd å få barn i flere år, og rett før påske i fjor var testen positiv!! Den dagen vi skulle dra på påskeferie med min familie, fant vi det ut. I taxfreebutikken, ved hyllene med vin og champagne, måtte jeg fortelle mamma at det ikke ble noe vin på meg!!! Vi begynte å gråte alle tre (mamma, jeg og samboer) mitt i travleste morgenkjøret i tax freebutikken. Ble ingen vin, men ekstra sjokolade på meg.

– Plutselig hørte vi babygråt fra strømpebuksa! 

Hyggelig vennebrunsj – og pling i glasset

Samboeren min og jeg hadde planlagt lenge og var overlykkelige da spira satt. Vi bestemte oss først for å vente til de tolv magiske ukene hadde gått, men vi begynte å slå sprekker allerede i uke fem..! Så da bestemte vi oss for å samle inn alle venner til en «hyggelig brunsj for å møtes alle sammen». Da alle var kommet og var godt i gang med skravla, plinget jeg i glasset.

Folk ble stille og jeg fikk alles oppmerksomhet, før jeg pekte på magen og sa: «BABY!»
Enkelt og greit. Ingen misforståelser der.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?