Plutselig hørte og kjente jeg et smell i bekkenet, og freste på do. Da begynte vannet å renne. Jeg ropte til storesøster at hun måtte hente sambo. Han ble litt paff da snuppa kom løpende og sa at vannet hadde gått.

Sist oppdatert: 2. oktober 2015

Jeg og storesøster hadde vært ute og handlet den dagen. Jeg skulle ha amme-bh med spiler, men det var det ingen butikker som hadde. Vi endte opp med to bodyer i størrelse 50 til lillebror.

I 18-tiden kom vi hjem, og jeg la meg på sofaen mens sambo laget middag. Han hadde vært ute og jaget kviger hele dagen, og hadde ikke spist noe enda, stakkar. Jeg lå på sofaen med kynnere – som vanlig.

Vannet går
Jeg tenkte at smellet i bekkenet måtte være noe, og da jeg kom på do begynte vannet å renne. Klokken var da 19. Jeg ropte på storesøster slik at hun kunne hente sambo. Han hørte ikke at jeg ropte, for han stod under kjøkkenvifta. Han ble litt paff da snuppa kom løpende og sa ”Vannet til mamma har gått!”

Så da ble det å skru av og trekke maten av plata. Vi måtte ringe føden, for hodet var ikke festet, og jeg skulle ha antibiotika siden jeg hadde streptokokk B. Mens jeg snakket med jordmor, som mente det ikke hastet å komme inn, startet riene.

Drar til føden
Jeg visste at jeg måtte inn med én gang, for det tok rundt en halvtime å kjøre til sykehuset, og storesøster kom på 4 ½ time. Vi fikk pakket alt og alle i bilen, og avtalte med broren min som skulle passe storesøster, og han møtte oss på sykehuset.

Vi kom inn på føden cirka 19:30, og jeg ble lagt med registrering av riene. Det ble gjort klart til at jeg skulle få antibiotika, og åpningen ble sjekket – bare to centimeter.

Får være i badekar
Jeg spurte om jeg kunne bruke badekar, og jordmor sjekket det. Imens vandret jeg litt rundt, og prøvde å få lillebror ned i bekkenet. Jeg fikk klarsignal til å gå i badekaret, og kunne også føde i vann om jeg ville. Det er badekar på alle fødestuene på St. Olavs. Endelig kunne jeg klatre oppi, få litt smertelindring og slappe av.

Slik som sist, kom pressetrangen raskt, og jeg visste at jeg snart var ferdig. Jeg fikk lov til å presse, for åpningen var 10 centimeter. Etter et par press var hodet i åpningen, og jeg måtte prøve å holde igjen for å unngå rifter. Jordmor holdt også igjen hodet hans, og det føltes som en evighet før jeg fikk klarsignal til å presse igjen.

Supermann Gaute kommer til verden
Et par press til, og Gaute ble født i Supermann-stil, med hånden ved hodet. Han ble født i badekaret, klokken 21:53.

Sambo klippet navlesnoren, og fikk Gaute på brystet. Jeg kom meg opp av badekaret, og ble sjekket. Heldigvis hadde jeg bare fått ”skrubbsår” og slapp å sy denne gangen også.

Fødselen tok tre timer, og Gaute veide 3325 gram og var 50 centimeter lang.

Sambo fikk ikke spist før etter midnatt, stakkar.

Jeg kan godt føde igjen!

Les flere fødselshistorier

Hva synes du om artikkelen?