Jeg fikk beskjed om å presse forsiktig på neste ri. Men jeg bare presset på, og jordmor måtte fange ungen i lufta!

Sist oppdatert: 12. januar 2015

Fredag 10. oktober bestemte jeg og mannen oss for å dra på kino. Vi skulle ut og spise etterpå, for det var ingen baby i sikte. Vi koste oss stort, og etter en lang kjøretur, dro vi hjem for å legge oss.

Klokken tre våknet jeg av regelmessige tak i magen. Jeg hadde kjent dette før, uten at det tok seg opp, men det gjorde det nå. Klokken fem vekket jeg mannen.

Vi ringte sykehuset, og fikk beskjed om å komme opp for en sjekk. Jeg tok meg en dusj, mens mannen pakket bagen. Jeg måtte ha hjelp til å tørke meg, og få på klærne – så vondt var det.

Les også:

Drømmefødsel helt uten smertelindring

Ble syk av morkakerester

En tung start kan få et fantastisk utfall!

På vei mot aktiv fødsel
Klokken sju lørdags morgen ble jeg undersøkt, og hadde 2-3 centimeter åpning. Vi fikk fødestue. Jeg hadde valgt å føde på en jordmordrevet avdeling med kun vann og akupunktur som smertelindring. Rommet var som på et hotell, med dobbeltseng og blomster.

I 07:30-tiden, etter vaktskifte, fikk jeg ny jordmor. Hun satt akupunktur, og ga meg frokost. Klokken åtte hadde jeg endelig fire centimeter åpning, og var i aktiv fødsel.

Venter på lov til å gå i badekaret
Jeg klarte ikke å spise, fordi riene rev i kroppen. Jeg hadde null konrtoll. Jeg ville så gjerne i badekaret, og jordmor lovet at jeg skulle få lov når jeg kom til fem centimeter åpning.

Det var så vondt at jeg ba mannen fikse epidural fort, for hvis mertene var så vonde på fire centimeter, ville jeg ikke overleve 8-10 centimeter.

Klokken 9:15 kom jordmor for å sjekke meg igjen, og jeg var komme til fem centimeter og kunne gå i karet.

Må ha mer smertelindring
Jeg sa at jeg ikke orket mer hvis dette skulle bli vondere. Jeg måtte ha noe som tok bort smertene. Jeg hadde panikk under hver rie.

Jordmor sa hun bare skulle undersøke meg først, så kunne vi vurdere å flytte meg ned på en annen enhet. Da hun sjekket viste det seg at jeg hadde åtte centimeter åpning! På én time hadde jeg gått fra fire til åtte centimeter!

Det var akkurat som om en bryter ble slått på i hodet mitt. Nå var snart gutten min her!

Jeg fikk komme opp i badekaret, og det var som å komme til himmelen en stund.

Pressrier og dårlig fosterlyd
Men så begynte pressriene. Jeg fikk ikke helt til å presse enda, for det var en liten kant i veien. Vi måtte ha noen gode rier til først. Etter en times tid i karet, ble fosterlyden plutselig litt dårligere. Jordmor ville ha meg opp i senga for å få litt bedre kontroll.

Jeg løpte det jeg kunne over gulvet mellom riene. Mannen min hjalp til å holde oppe det ene beinet mitt, og de tok fostervannet. Det var utrolig forurenset.

Jeg fikk beskjed om å presse forsiktig på neste ri. Men jeg bare presset på, og jordmor måtte fange ungen i lufta!

Endelig var gutten min her. Helt perfekt, med sine 3320 gram og 51 centimeter. Jeg kunne ikke vært mer stolt!

Tøff start for mor og barn
Dagen etter fødselen ble vesle Felix langt inn på nyfødtintensiven med infeksjon i lungene på grunn av det forurensede fostervannet. Jeg fikk sepsis i livmoren. Etter to døgn med høy feber fikk jeg endelig se gutten min igjen, og livet som familie kunne begynne!

Les også:

En ganske rask fødsel

En fantastisk opplevelse

Jordmor ble dekket av blod fra topp til tå

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEn hard fødsel jeg ikke kommer til å glemme
Neste artikkel5 ting jeg savner ved å være gravid
DEL