BloggLiljabloggen3 uker: Svineinfluensa og vondt i eggstokkene?

3 uker: Svineinfluensa og vondt i eggstokkene?

Ble det cyster på eggstokken i stedet for baby? lurer Lilja på i dette blogginnlegget. Illustrasjonsfoto: iStock
Blogg: Lilja 1615 Sist oppdatert 03.04.19
Det viste seg at jeg og ungene hadde svineinfluensa. Og når formen endelig blir bedre, gjør det vondt i eggstokkene. Skulle jeg ikke telle ned til å kunne ta graviditetstest nå, egentlig?

Vi har endelig kommet oss hjem fra fjellet, fortsatt syke som sist uke, men vi overlevde bilturen. Mannen min holder seg heldigvis enda frisk, og tar oss med til legen morgenen etterpå. Det tas både blodprøver og prøver i svelg og nese av meg og barna. Ungene får også ørene sine tittet på. De har fått en hard medfart, trolig som sekundær infeksjon. Jeg er helt knust over at hele ferien vår gikk med til dette. Før vi går blir vi sykemeldt en uke, da det er tydelig at vi ikke vil friskne til med det første.

Lilja. Foto: PrivatNoen dager senere får vi fasiten. Vi har svineinfluensa, alle tre! Ikke bare det, men vi har smittet nesten alle storfamiliemedlemmene vi var på fjellet med slik at de nå har fått det samme. Legen forbereder oss på at svineinfluensa kan sitte i ekstra lenge, og at vi kan være slappe opp til tre uker. Vi får også beskjed om å holde oss unna utsatte grupper i samfunnet, slik som eldre og babyer, men vi er jo bare hjemme.

Maks uflaks

Vi får allikevel gleden over å overbringe «de gode nyhetene» til de vi har smittet. Det lille, heldige i dette er at vi ble smittet i det vi tok ferie noen få dager før vi dro på fjellet, så ingen på verken skole eller barnehage har blitt smittet. Etter uendelig selvransakelse, finner vi ut at jeg og ungene må ha blitt smittet den første dagen med fri, hvor vi var på et kjøpesenter. Ingen andre vi kjenner har nemlig vært syke. Så uheldig kan man være!

Når uka går mot slutten kvikner jeg litt til, og merker at energien bedrer seg. Ikke nok til å tenke på jobb, skole eller barnehage, men nok til å gjøre litt hyggelige aktiviteter i hjemmet. Vi prater mer og forsøker å kose oss så godt vi kan vi som er hjemme.

Ler godt av første prøveperiode

På kvelden får jeg også dele en kjærlig stund med mannen. Vi ler enda godt over det helsprø forsøket på å treffe eggløsninga, men ukene går jo, så snart kommer en ny sjanse.


Vondt i eggstokken?!

Et par dager senere får jeg veldige smerter i området hvor venstre eggstokk er. Jeg syns det er rart, og må krøke meg sammen på sofaen. Det minner om smerter jeg hadde når jeg var yngre og hadde problemer med cyster på eggstokkene. De kunne sprekke, og gjorde alltid veldig vondt. Et par ganger måtte jeg få de fjernet også.

Jeg rynker på nesa, men bestemmer meg for å tenke på noe annet. Hvorfor ikke telle dager frem til jeg kan ta en graviditetstest i stedet? Tross alt prøvde vi jo litt i sykdomsørska, gjorde vi ikke?

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler:

Fotokonkurranse: Se de flotte fødselsbildene

Når de profesjonelle fødselsfotografene deltar i fotokonkurransen i regi av International Assosiation of Birth Photographers (IABPB), kan de sende inn bilder i ulike kategorier....