BloggLiljabloggen2 uker: Sykdom midt i prøveperioden

2 uker: Sykdom midt i prøveperioden

Sykdom + prøveperiode = ? Blir det noen prøving når Lilja er syk? Og kan det bli baby ut av en litt halvhjerta prøving? Illustrasjonafoto: iStock
Blogg: Lilja 4592 Sist oppdatert 03.04.19
Det er tid for første eggløsning. Det triste er bare at jeg er syk, skikkelig syk.

I snart en uke har jeg og begge ungene hatt skyhøy feber og masse kroppsverk. Vi er på fjellet for å ha ferie, men lite hjelper det når sykdommen slo oss ut straks vi kom frem. Så nå har vi ligget til sengs alle tre, det er kun mannen min som har sluppet unna.

Lilja. Foto: privatJeg kan faktisk ikke huske noensinne å ha vært så syk før, til tross for at jeg har hatt influensa tidligere år. I mitt siste svangerskap, med lillesøster, hadde jeg faktisk influensa i nesten to uker. Dette vi har fått denne gangen dog, det føles veldig ekstremt. Så snart vi er hjemme skal vi besøke legen, og få tatt prøver med mindre vi har blitt bedre. I mellomtiden går Ibux og Paracet ned på høykant.

Plutselig over i babygir

Hjernen min har brått og uventet skiftet over i babygir etter at vi tok ut spiralen. Enn hvor tøft det var å ta den ut, tok det ikke mange dager før jeg begynte å se for meg termindatoer. Ikke bare det, men jeg har begynt å regne på hvor stor lillesøster og storebror blir, når babyen kan bli født. Plutselig syns jeg vi har ventet altfor lenge. Når vi allikevel skulle utsette oss for dette en gang til, hvordan kunne vi vente så lenge som vi har gjort?

Jeg husker løftet mitt til mannen også. Dersom jeg blir like syk denne gangen som sist, skal jeg aldri be om et fjerde barn. Det betyr at dette barnet er dømt til nesten å være attpåklatt, uten mulighet for et tett søsken.

 

Å finne eggløsningen

Jeg sukker. Så var det denne eggløsningen. Jeg har aldri testet etter eggløsning, kun telt dager. Omtrent 14 dager før neste forventet mens, som for meg pleier å være 28-30 dager etter start på siste mens. Den datoen har jeg nå, og regner meg derfor raskt frem til potensielle dager for eggløsning. Jeg vet videre at man kan bli gravid dersom man har hatt sex en del dager før eggløsning, mens egget gir opp allerede en dag etter eggløsning.

Det gir en bestemt tidsramme for mulig graviditet, som sammenfaller alt for godt med denne utrolig slitsomme sykdomsperioden. Jeg blir så fortvilet at jeg har lyst til å rope høyt!


Kan ikke la en prøveperiode gå til spille

Enkel drøfting i hodet mitt sier at jeg ikke har verken lyst eller overskudd, og ikke kan jeg være videre attraktiv heller med nærmere 40 i feber. Mannen min på sin side har sikkert ikke lyst til å bli smittet.

Tross det, lar han seg trygle til å gi denne prøveperioden et forsøk. Ikke det mest aktive forsøket, men da har vi i hvert fall en sjanse, det slår jeg meg til ro med.

Så ler vi av det begge to, og blir enige om at vi nok må legge første prøveperiode bak oss, og se frem mot prøveperiode to, som forhåpentligvis blir langt hyggeligere.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: