Ønsker du deg flat mage etter fødselen? Da bør du trene riktig. Det betyr rett og slett: Ingen situps!

Sist oppdatert: 10. oktober 2011

Jeg har født fem barn, og for to år siden ble jeg mamma til tvillingjenter. Jeg hadde akkurat det samme spørsmålet som de fleste gravide – hvordan kommer magen til å se ut etterpå? Min egen mage sluttet jo aldri å vokse! Den vokste i alle retninger – utover, oppover og framover. Den var enorm! Det var to barn som hadde tatt over kroppen min, og jeg ble stilt på sidelinjen og måtte bare se på endringene som skjedde.

Først vil jeg presisere en ting – alle som har vært gravide, har fått delt magemusklatur. Allerede rundt uke 22 skjer delingen, barnet må jo få plass. Det som faktisk skjer er at senen som holder sammen ”sixpack’en” tøyes ut. Men ikke bare det – de dype magemusklene tøyes også ut. Du mister støtten fra disse musklene i svangerskapet, og det er ikke sjelden man som gravid får vondt i ryggen som et resultat.

Tyngdepunket forskyves, bekkenet tipper framover og svaien i ryggen øker. Denne svaien blir ofte værende også etter fødselen, og mange mammaer blir aldri kvitt den. Dette kan bidra til at magen ser enda større ut.

Trener feil muskler
Mange nybakte mødre begynner i feil ende og trener situps og crunches. Men disse øvelsene trener helt feil muskler – de ytterste magemusklene og hoftebøyene. Det er de dype muskelgruppene som skal trenes. Glem ”sixpack’en” for en stund. Nå skal funksjonen, altså styrken i bunn, trenes opp!

Begynn med å gjøre planken to ganger om dagen – morgen og kveld. Instruksjonsvideo finner du på MammaTV. Her er også mange andre gode forslag til øvelser du kan gjøre for å trene opp igjen mammakroppen.

 

Still deg på knærne og ha albuene i underlaget like under skuldrene. Unngå svaien i ryggen – og trekk inn rumpa. Senk rumpa til overkroppen ligner en planke.

Ta samme utgangspunkt som over, men i stedet for å ha knærne nedi, står du på tå. Jo breiere mellom føttene, jo lettere blir det.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?