ParforholdetSlik får du mer action på lakenet

Slik får du mer action på lakenet

Sexpirator Cecilie Kjensli oppfordrer deg til å ta ansvar for eget sexliv. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 6734

– Jeg skulle ønske at kvinner kunne gi litt mer faen og heller vise lysten sin. Altfor mange legger en demper på den av ulike årsaker. Det sier Cecilie Kjensli, redaktør for sex- og samlivsmagasinet Cpunktet.

Vi snakker mer om sex, det er over alt i media og dildoparty er blitt et populært innslag på jentekvelder eller utdrikningslag.

– Vi er helt klart mer åpne om sex nå enn tidligere, men det er fremdeles langt igjen når det gjelder å kaste alle hemninger, sier Cecilie Kjensli – selvutnevnt sexpirator.

Cecilie Kjensli. Foto: Charlotte SverdrupSex er blitt et så stuerent emne at det nå skal mye til før vi reagerer. Kanskje litt for stuerent. For man kan få inntrykk av at ”alle” har sexleketøy, har vært på dildoparty og hatt trekantsex.

– Men de fleste av oss har et hverdagslig sexliv som kanskje sprites opp litt av og til, hvis man gidder å gjøre en innsats. For det må man etter en stund når forelskelsen har lagt seg, sier Kjensli.

Ta ansvar for sexlivet ditt selv
At småbarnsforeldre har mindre sex er ikke noe nytt. Og årsaken ligger ofte i manglende overskudd.

– Men sex gir jo overskudd og tilfredshet, så noen ganger må man bare prioritere det. Bruk barnevakt og slå av tv. Start med kos, så kanskje blir det action på lakenet også, sier hun.

Hun anbefaler å lese en erotisk bok, se en film eller prøve ut en god vibrator for å komme i gang. Det viktigste er at man blir inspirert og er glad i egen kropp.

– Sexlivet går i bølgedaler og blir til hva du gidder selv, sier Kjensli.

For selv om spesielt småbarnsmødre gjerne ikke tenker like mye på sex som andre, er det ingen grunn til at sexlivet skal være kjedelig.

– Kanskje er dette tiden for å kjøpe seg sexleketøy som kan brukes hver for seg eller sammen, sier hun.

Lek dere til et bedre sexliv
For stadig flere av oss går til pirrende innkjøp for å piffe opp sexlivet.

– Har du lyst, har du lov. Men om sexleketøy ikke er noe savn, ser jeg ingen grunn til å kjøpe det heller. Har du derimot lyst til å prøve noe nytt, er det ingen grunn til å vente. Det er jo ikke sånn at man må bruke det hele tiden, eller hver gang, sier Kjensli.

Hun forteller at undersøkelser viser at kvinner i parforhold hvor sexleketøy er en del av leken, er mest fornøyde med sexlivet. Hun mener det skyldes at bruken sier noe om takhøyden i parforholdet.

– Sexleketøy er i dag så delikate og fine, og gir ikke lenger en flau smak i munnen. En god vibrator motiverer for eksempel til sex, fordi det er deilig og orgasmen aldri er langt unna. Det i seg selv motiverer til mer sex, sier hun.

Er du redd for at barna skal oppdage leketøyet, er det bare til å gjemme det litt godt – gjerne i høyden på steder de ikke rekker opp. Kjensli oppfordrer også foreldre til å snakke med barna om sex.

– Ikke bli for personlig. Det er mye som kan sies med et glimt i øyet, sånn at barna skjønner at det handler om noe fint, råder hun.

Dildoparty eller hemmelig nettshopping?
Det er ikke alle som tør å sprade inn på kondomeriet og be om hjelp til å finne det sexleketøyet som passer best for dem. Da kan det være greit å sitte hjemme i sin egen stue og surfe litt rundt. Dessuten sender slike nettbutikker som oftest leketøyet i nøytrale brune esker, sånn at du slipper å bekymre deg for hva postmannen tror om deg, eller grue deg til å ta inn posten foran nysgjerrige naboer.

Men fremdeles er dildoparties populære. Oftest blant unge kvinner på jentekvelder og utdrikningslag, men også på overraskelsesfester – gjerne 40-årslag, forteller Linn. Hun er en trebarnsmor som holder dildoparties. Og ønsker å være anonym av hensyn til familien.

– Det er ikke flaut å delta på et dildoparty. Det er et homeparty på samme måte som tupperwareparty. Jeg drev med det før, og det er mye likt. Vi snakker om produktene, og så får gjestene ta og føle på produktene, sier hun.

Linn mener at mange synes det er en grei måte å bli kjent med sexleketøysjungelen på. Og mindre flaut enn å gå i butikken og spørre.

– Og så ser man den fysiske størrelsen på lekene og får forklart de ulike funksjonene, det gjør man jo ikke på nett, sier hun.

– Vet ikke hva du går glipp av
Linn mener at alle kvinner burde ha en dildo i nattbordskuffen, eller i hvert fall ha prøvd seg fram og funnet ut om det er noe for dem. Og mener at myten om at par som trenger sexleketøy har et dårlig sexliv er helt feil.

– Mange har et godt sexliv uten leketøy, men kan få et enda bedre med leketøy. Det vet man ikke før man har prøvd, sier hun.

Linn anbefaler å bruke leketøyet alene for å bli mer kjent med egen kropp, og så gjerne invitere mannen med.

– Du kan jo lære opp mannen til å bruke leketøyet på deg, så slipper du å gjøre noe selv, ler hun.

For privat til å dele med venner?
Ikke alle synes det er så behagelig å sitte i et rom fullt av fnisende venner, bekjente og/eller kolleger mens leketøyene blir forklart og inspisert. Og hvor mye må man egentlig dele om eget sexliv på slike parties?

– Deltakernes personlige sexliv pleier ikke å være tema på dildoparty, men noen er klart mer åpne enn andre, og deler gjerne egne erfaringer. Det er kjempefint, for det inspirerer andre til å åpne seg, men man skal ikke kjenne at man må dele ting man ikke ønsker, sier sexpirator Cecilie Kjensli.

Linn bekrefter at det ikke er så mye snakk om deltakernes egne sexliv på slike parties. Hun tror heller ikke at folk henger seg opp i hvem som kjøper hva. Ikke trenger man å fortelle det heller – for bestillingene gjøres direkte til vertinnen.

Snakker vi for mye om sex?
Det er ikke så lenge siden sexlivet var strengt privat og litt tabubelagt å snakke om, men det er ikke tilfelle i dag;

– Min erfaring er at man kan si det meste så fremt man ikke er vulgær. Men det igjen kan jo være gøy selskapsunderholdning blant venner, sier Kjensli.

Skal du dele intime detaljer fra sexlivet ditt med venner, bør du tenke gjennom det først. For du utleverer jo partneren din.

Å brette ut sitt eget sexliv overfor venner og kolleger mener hun ikke er nødvendig – det kan godt forbli privat – særlig om du ikke selv føler for å fortelle om det.

– Men de moderne kvinnene har nok lavere terskel for temaet med nære venninner, gjerne etter noen glass vin på en jentekveld, sier hun.

Kjensli sier at menn ofte snakker om sexlivet sitt på en mer humoristisk måte, og ofte er det enten/eller.

– Enten gir de uttrykk for at de gir jernet, eller så klager de på tørken, sier hun.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: