Samueline er jenteform av Samuel. Samuel er et navn fra Det gamle testamentet i Bibelen og kommer fra hebraisk språk. Betydningen er usikker, men navnet blir ofte forklart med Guds navn er El. I den gammeltestamentlige tiden ble El brukt om navnet på Gud. I Bibelen blir navnet forklart som Gud har hørt, men det er oppfattet som en mindre sannsynlig betydning.

Sist oppdatert: 29. april 2021

Så populært er Samueline:

Bruk av navnet Samueline i Norge og andre land:

Samueline var særlig i bruk fra sent på 1700-tallet til tidlig på 1900-tallet, slik det har vært for mange navn med ine-ending. I 1910-folketellingen var det rundt 250 Samueline, Samuline, Samuelina og Samelina. Det vanligste var skrivemåter med -e til slutt. Fram til tidlig på 1900-tallet disse skrivemåtene ofte brukt om hverandre for samme personer, og uttalen kan ofte ha vært -a sist selv om det var skrevet -e.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen Samueline, men 10 Samuline.

Derfor fungerer Samueline godt nå:

Samueline kan bli brukt fordi det har tradisjon. Det har lyder som er godt likt. Samueline har to vokaler inntil hverandre (ue), og de mye brukte stemte konsonantene m, l og n. Jentenavn som ender på -ine har vært mye brukt siden sent på 1900-tallet og passer fortsatt fint ut over 2000-tallet.

Varianter av Samueline:

Samantha, Sameline, Samuelina, Samuline

Slik uttales Samueline

sa-mu-el-II-ne

Navn i samme sjanger som Samueline

Amun, Angelia, Annelill, Belina, Corneliu, Eliezer, Elira, Eliva, Emanuela, Emmanuelle, Emmelinn, Felisa, Imanuel, Isabelita, Jacquelyn, Juel, Lemuel, Lottelise, Louella, Melisa, Miguela, Miguelina, Othelius, Racquel, Rosita, Samanta, Samina, Samrina, Samund, Suelen, Truels

Guttevariant(er) av Samueline:

Sam, Sammy, Samuel, Samuele

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelRinea
Neste artikkelSavanna
DEL