Polina

Polina

Polina

Polina er ukrainsk skrivemåte av blant annet Paulina.
Av Babyverden 63 Sist oppdatert 20.02.23
Polina er ukrainsk form av Paulina, Apollinarija, Pelageja. Paulina er jenteform av Paulus. Det betyr liten, eller den yngre. Apollinarija har bakgrunn fra det latinske Apollonius og det eldre greske Apollonios, og betyr en som er viet (knyttet) til den greske guden Apollon. Betydningen for Apollon er ikke klar, men kan blant annet være å kjøre. Pelageja kommer fra det greske navnet Pelagia, som var brukt som et alternativt navn på gudinnen for kjærlighet og fruktbarhet, Afrodite. Navnet er dessuten kjent for helgener i den ortodokse kirken. Pelagia har ikke kjent betydning.

Så populært er Polina:

320 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Polina i Norge og andre land:

Polina har for det meste kommet med innvandring fra Øst-Europa siden sent på 1900-tallet. Blant annet har mange kommet fra Ukraina under krigen der i 2022.

Den 01.01.2023 var det i Norge 320 jenter/kvinner med Polina som første eller eneste fornavn. Polina var da på 776. plass blant navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge, og var ikke blant de tusen vanligste ett år før.

Derfor fungerer Polina godt nå:

Polina blir helst brukt i familier med øst-europeisk bakgrunn, blant annet fra Ukraina.

Varianter av Polina:

Abelone, Apolline, Apolonia, Paula, Paulette, Paulina, Pauline, Pola

Slik uttales Polina

på-LI-na

Navn i samme sjanger som Polina

Abdellatif, Aleksei, Aneliya, Boyka, Chavdar, Dimitar, German, Ginka, Hristo, Ignat, Iliya, Ioan, Ivaylo, Jiri, Kalin, Katya, Kostadin, Krasimira, Liubov, Lyubov, Magdalina, Maksim, Maksym, Nadezhda, Nataliya, Naum, Neli, Nikol, Nonna, Oxana, Panagiotis, Petros, Sasho, Sergei, Tetiana, Tomasz, Varvara, Vasko, Wieslaw, Yordanka, Yosief, Yosif, Zornitsa

Du kjenner Polina fra:

Sanger Polina Gagarina, pianist Polina Osetinskaya, sanger og låtskriver Contessa (Polina Gudieva), skuespiller Polina Pushkareva, friidrettsutøver Polina Knoroz, håndballspiller Polina Kuznetsova, tennisspiller Polina Kudermetova, musiker Polina Leschenko

Guttevariant(er) av Polina:

Apollo, Apollon, Paal, Paul, Paulus, Poul, Povel

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: