Valeriia

Valeriia

Valeriia

Valeriia betyr sterk.
Av Babyverden 159 Sist oppdatert 20.02.23
Valeriia er ukrainsk form av Valeria. Valeria er et latinsk jentenavn og variant av Valerius. Navnene betyr å være sterk.

Så populært er Valeriia:

387 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Valeriia i Norge og andre land:

Valeriia har for det meste kommet med innvandring fra Ukraina på 2000-tallet, og bant annet under krigen som begynte i 2022.

Den 01.01.2023 var det i Norge 221 jenter/kvinner med Valeriia som første eller eneste fornavn, 256 Valeria, 53 Valerija og 43 Valeriya. Valeriia var da på 966. plass blant navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge, og var ikke blant de tusen vanligste ett år før. Skrivemåter som Valerija og Valeriya kan være omskrivinger fra kyrillisk alfabet både på russisk og ukrainsk.

Derfor fungerer Valeriia godt nå:

Valeriia, skrevet med to i-er, blir i Norge helst brukt i familier med ukrainsk bakgrunn. Navnet har lyder som er er godt likt i Norge. Det har de mye brukte stemte konsonantene l og r. Vokalene i og a blir helst uttalt som ja i dette navnet.

Varianter av Valeriia:

Valeria, Valerie, Valerija, Valeriya, Valery, Valetta

Slik uttales Valeriia

va-LER-ja

Navn i samme sjanger som Valeriia

Adriyan, Alvydas, Anastasiia, Andrii, Aniya, Aydarus, Ayva, Benedykt, Boryana, Danyar, Deyana, Liila, Liina, Liis, Liisi, Liliia, Miia, Miika, Miina, Nataliia, Niilo, Niina, Pauliina, Piia, Riikka, Riina, Riitta, Saabiriin, Sami, Siiri, Sofiia, Stiina, Tiia, Tiili, Tiina, Tiit, Tiiu, Triin

Du kjenner Valeriia fra:

Skuespiller Valeriia Karaman, håndballspiller Valeriia Olegovna Maslova

Guttevariant(er) av Valeriia:

Valeri, Valerian, Valerij, Valerius, Valery

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: