Halkjell

Halkjell

Halkjell

Halkjell passer godt inn nå som mange ønsker sjeldne navn og nordiske navn.
Av Babyverden 224 Sist oppdatert 02.09.22
Halkjell er et nordisk navn fra middelalderen, da formen tidlig var Hallketill og Hallkell. Delen hal, opphavlig hall, betyr flat stein og helle. Delen kjell kommer fra den gamle nordiske navnedelen ketill som betydde offerkjele eller hjelm, altså noe med form som en kjele.

Så populært er Halkjell:

Bruk av navnet Halkjell i Norge og andre land:

Varianter av Halkjell er brukt i Norge siden middelalderen, men ble mye sjeldnere fra sent på 1800-tallet. Skrivemåter på 1600- til 1800-tallet har vært blant annet Halkield, Haldkield og Haldkild. Samlet for disse og andre varianter var det i 1801-folketellingen rundt 40, rundt 20 i 1865 og rundt 10 i 1910. Skrivemåten Halkjell kom i bruk sent på 1800-tallet og Hallkjell fra tidlig på 1900-tallet, som moderniserte former av norrønt Hallketilll og Hallkell.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Halkjell som første eller eneste fornavn, og 4 Hallkjell i Norge.

Derfor fungerer Halkjell godt nå:

Halkjell kan bli brukt fordi det har nordisk opphav og tradisjon. Navnet har den godt likte stemte konsonanten to ganger. Skrivemåten med én l i Hal- var særlig brukt på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet, mens Hall- kom i bruk ut over 1900-tallet.

Varianter av Halkjell:

Haldkield, Haldkjel, Halkel, Halkiel, Halkild, Halkjel, Hallkell, Hallkjell

Slik uttales Halkjell

HALL-kjell

Navn i samme sjanger som Halkjell

Alide, Allert, Allette, Alm, Baldrian, Egel, Finvald, Hallgunn, Heimdall, Hjalte, Hjertrud, Jessi, Joralv, Kjelrun, Kjøstel, Laurelin, Mareno, Nottolv, Onar, Raage, Reidulv, Semming, Steingrim, Stillaug, Svale, Symra, Sæbjørn, Sæming, Sølva, Targjerd, Tjarand, Torkjel, Tørris, Valther

Jentevariant(er) av Halkjell:

Hallkatla

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: