Hill

Hill

Hill

På jakt etter et navn med lang tradisjon i Norge? Hva med å velge Hill? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 139 Sist oppdatert 30. november 2022
Hill er en variant av Hild. Hild er et nordisk navn fra middelalderen. Det betyr kamp og strid. Navnet var også brukt på en figur i nordisk mytologi. Hill er også et etternavn. Det er engelsk i betydningen ås, og svensk.

Så populært er Hill:

56 jenter og 0 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Hill i Norge og andre land:

Hill, og særlig Hild, var et vanlig navn på 800-til 1000-tallet, men fikk senere i middelalderen helst formen Hilda. Hild, med -d sist, kom igjen i bruk fra sent på 1800-tallet, da navn fra middelalderen ble hentet fram. Hild ble særlig brukt på 1950- og 1960-tallet. Da kom også skrivemåten Hill, noe i bruk, etter uttalen i store deler av landet.

Den 01.01.2021 var det 44 jenter/kvinner med Hill som første eller eneste fornavn, og 280 Hild. I alt 149 hadde Hill som etternavn.

Derfor fungerer Hill godt nå:

Hill kan bli brukt fordi det har nordisk opphav og tradisjon. Det har den godt likte stemte konsonanten l. Det passer bra med korte navn ut over 2000-tallet, men navn med bare én stavelse har foreløpig kommet lite i bruk.

Varianter av Hill:

Hild, Hilda, Hilde, Hildur, Mikhilde

Slik uttales Hill

HILL

Navn i samme sjanger som Hill

Emerentze, Engelbert, Erdis, Georgiana, Gerdny, Gregert, Gunne, Hermanus, Hilbjørg, Hildbjørg, Hughie, Hyacinth, Inggerd, Kjeran, Lizzie, Logan, Mandy, Nottolv, Onar, Randolf, Reidulv, Ros, Seming, Steingrim, Stillaug, Svale, Sæbjørn, Sæming, Uno

Du kjenner Hill fra:

Politiker Hill-Marta Solberg, sanger Hill Zaini, skuespiller og forfatter Francis Eugene «Hill» Harper, volleyballspiller Kimberly Hill, cricketspiller George Hill

Guttevariant(er) av Hill:

Hilding

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: