Nemine og Nemina er laget i Norge midt på 1800-tallet. Det er mest sannsynlig satt sammen av førstebokstavene Ne- og de siste bokstavene -mine som fins i flere navn. Ne- kan også være fra begynnelsen av Nils, som kan ha vært uttalt Nels, og som en tidlig Nemine (med -e) er oppkalt etter. I andre halvdel av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet var det vanlig å lage navn fra deler av andre navn, og tillegg fikse litt på delene.

Sist oppdatert: 16. november 2020

Så populært er Nemine:

23 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Nemine i Norge og andre land:

Nemine ble litt brukt i Vesterålen i andre halvdel av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. I 1865-folketellingen var det 7 Nemine, alle født etter 1850. I 1910 var det 41 med variantene Nemina og Nemina. Bare 3 var ført inn som Nemina. Det er sannsynlig at Nemina var talemålsform for flere av dem som er ført inn som Nemine i begge folketellingene.

Den 01.01.2020 var det 20 med Nemine som første eller eneste fornavn, og under 4 eller ingen Nemina.

Derfor fungerer Nemine godt nå:

Nemine har de populære konsonantene m og n, og n-en to ganger. Endingen -ine har også vært godt likt siden sent på 1900-tallet.

Nemine har neppe vært brukt for barn på 2000-tallet i Norge, og det samme gjelder for Nemina.

Varianter av Nemine:

Nemina

Slik uttales Nemine

ne-MII-ne

Navn i samme sjanger som Nemine

Adrienne, Amandine, Amineh, Amirah, Anetta, Arien, Armina, Benedichte, Bergfinn, Bine, Calin, Calle, Corneliu, Edrun, Emmanuelle, Gottfred, Harman, Heidemarie, Heinrich, Hilmi, Ingus, Jessa, Liem, Marenanna, Marlinn, Milie, Miljan, Mobina, Nanett, Reina, Simin, Willemine

Du kjenner Nemine fra:

Fotballspiller Nemine Steffensen

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNemina
Neste artikkelRosemarie
DEL