Geri er brukt for begge kjønn. På engelsk er det variant av Gerry, som også blir brukt for begge kjønn. For gutter er det blitt til som kjæleform av navn med Ger- som første del, slik som Gerald og Gerard, og for jenter fra Geraladine. Gerald er blitt til i Normandie, og særlig brukt i engelsk. Det har opphav i germansk språk (eldre tysk) og satt sammen av Ger som betyr spyd (som i Geir på norsk), og av wald som betyr hersker og makt. Gerard er også blitt til i Normandie, brukt på engelsk. Det har samme opphav i germansk som Gerhard. Ger er spyd, og hard betyr modig, og hard. Geraldine er jenteform av Gerald. Også på tysk har Geri blitt til som kjæleform av navn med Ger- som første del, med betydningen spyd, slik som Gertrud, Gerharda, Gerhardine, Gerhild og Gerlinde.

Sist oppdatert: 12. august 2021

Så populært er Geri:

Bruk av navnet Geri i Norge og andre land:

I Norge har navnet Geri neppe vært i bruk.

Den 01.01.2021 var det i Norge under 4 eller ingen med Geri som første eller eneste fornavn.

I USA var Geri inne blant de tusen vanligste navnene blant jenter fødte fra 1941 til 1972. Det beste var 500. plass i 1958.

Derfor fungerer Geri godt nå:

I Norge kan Geri bli brukt med inspirasjon fra utlandet gjennom mediene. Opphavlige engelske kjælenavnformer med i-lyd sist har kommet noe i bruk ut over 2000-tallet, slik som Hennie/Henny, Nellie/Nelly, Lily og Ellie.

Varianter av Geri:

Gerald, Gerard, Gerhard, Gerry, Gjert

Slik uttales Geri

GEE-ri, på tysk og norsk

DSCHE-ri, på engelsk

Navn i samme sjanger som Geri

Al, America, Antonieta, Ashvin, Avalon, Beck, Boo, Chamila, Dane, Diaz, Edy, Ellaine, Falco, Francess, Glennie, Hally, Hermes, Ileen, Janelyn, Jolly, Kael, Kenzie, Korinna, Leiah, Lois, Maiya, Marri, Mera, Mo, Monya, Nanci, Nely, Noemy, Orazio, Rullgardina

Du kjenner Geri fra:

Sanger Geri Halliwell (Geraldine Estelle Halliwell), modell Geri McGee (Geraldine McGee), skuespiller Geri Jewell (Geraldine Ann Jewell), skuespiller og sanger Geri Reischl, sanger og låtskriver Geri X

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKorona
Neste artikkelPetal
DEL