Kimmy

Kimmy

Kimmy

Kimmy er et kjælenavn som har blitt til et offisielt navn. Det er også et unisex-navn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 211 Sist oppdatert 04.01.22
Kimmy er blitt til som kjæleform av Kim på engelsk, og blir brukt for begge kjønn. Kim har minst tre opphav. På engelsk regner en helst med Kim som kortform av Kimberley (og Kimberly) brukt for begge kjønn. Fornavnet Kimberley ble tatt i bruk etter byen Kimerley som var et viktig slagsted i boerkrigen i Sør-Afrika sent på 1800-tallet. Bynavnet hadde bakgrunn i et etternavn, som igjen kom fra stedsnavnet Kimberley i England. Første delen (Kimber) kan komme fra et gammel engelsk fornavn satt sammen av deler som betyr kongelig og berømt. Delen -ley betyr lysning (åpen plass) i skogen. Kim har særlig i Europa også blitt til som kortform av Joakim, men den tradisjonen står svakt i engelsk. Joakim er et navn fra Bibelen og språket hebraisk. Navnet betyr Gud reiser noe/noen opp. I dagens norske bibler er navnet Jojakim. Et tredje opphav til Kim er kortform av Kimball. Det er et keltisk guttenavn satt sammen av to deler som betyr slektning og modig.

Så populært er Kimmy:

18 jenter og 10 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Kimmy i Norge og andre land:

Kimmy og varianter som Kimmie og Kimmi har vært svært lite brukt i Norge. Det kan i tillegg bli noe brukt som kjælenavn for Kim.

Den 01.01.2021 var det 16 jenter/kvinner og 10 gutter/menn med Kimmy som første eller eneste fornavn. For Kimmie og Kimmi var det 7 kvinner hver.

Derfor fungerer Kimmy godt nå:

Kimmy kan bli brukt med inspirasjon gjennom mediene. Bruken der kan ofte være som kjælenavn. Kimmy har den godt likte stemte konsonanten m. Engelske navn med i-lyd til slutt og med opphav i kjælenavn har kommet noe i bruk for jenter i Norge ut over 2000-tallet, slik som for Jenny, Hennie, Nellie og Ellie.

Varianter av Kimmy:

Kim, Kimberleigh, Kimberley, Kimberly, Kimmi, Kimmie, Kym

Slik uttales Kimmy

KIMM-i

Navn i samme sjanger som Kimmy

Aldrin, Archie, Becky, Derrick, Emmerense, Ericka, Gene, Henrick, Imbjør, Jinky, Kaira, Kaitlyn, Kalliopi, Kayleigh, Kean, Keilin, Kelli, Kendrick, Kenna, Kezia, Kien, Kiera, Kitti, Klea, Kristy, Kryspin, Krystal, Kyan, Lucky, Lyndon, Marnie, Minny, Mylo, Trixie, Zack

Du kjenner Kimmy fra:

Skuespillere Kimmy Jimenez, Kimmy Edwards, Kimmy Gatewood, Kimmy Low og Kimmy Robertson, karakteren Kimmy Schmidt i tv-serien «Unbreakable Kimmy Schmidt», karakteren Kimberly Louise «Kimmy» Gibbler i tv-serien «Full House», komediefilmene «Kimmy Dora»

Guttevariant(er) av Kimmy:

Joakim, Kim, Kimball, Kimberleigh, Kimberley, Kimberly, Kimmi, Kimmie, Kym

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: