Milde

Milde

Milde

Milde minner om flere populære navn, men er foreløpig lite i bruk. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 117 Sist oppdatert 10.12.21
Milde er en variant av Milda. Milda kan ha flere opphav. Det er helst kortform av Mildrid og Mathilde. Mildrid er et norsk navn kjent fra 1300-tallet. Det kommer mest sannsynlig fra det gammelengelske navnet Mildthryd, satt sammen av to deler som betyr mild og makt. Mathilde kommer fra tysk. Delen Mat kommer fra et ord for makt, mektig og styrke, mens delen hild betyr kamp eller strid. Milda kan også være en skrivevariant av Milla. Milla er kjæleform og kortform av navn med -mil- som del, slik som Mildrid, Emilie, Camillla og Ludmila. Milde er også i bruk som etternavn. Det har opphav i gårdsnavn i området Fana i Bergen, der det sannsynligvis betyr sand- eller jordgrunn (mold).

Så populært er Milde:

13 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Milde i Norge og andre land:

Milde har vært lite brukt som offisielt navn i Norge, slik det også tidligere har vært med varianter som Milda, Mille og Milla. Særlig Mille og Milla har kommet mye i bruk fra rundt år 2000.

Den 01.01.2021 var det 11 jenter/kvinner med Milde som første eller eneste fornavn i Norge, 157 Milda, 2233 Mille og 1229 Milla. Det var samtidig i alt 301 med Milde som etternavn.

Derfor fungerer Milde godt nå:

Milde har mange lyder som er godt likt nå på rundt 2020. Navnet har de populære stemte konsonantene m og l. Navnet har vært lite eller ikke brukt på 2000-tallet, men er en variant til blant annet Mille, som har vært mye brukt til nå i dette hundreåret.

Varianter av Milde:

Camillla, Emilie, Ludmila, Mathilde, Milda, Mildrid, Milla, Mille, Milou

Slik uttales Milde

MILL-de

MILL-e, kan også ha vært brukt

Navn i samme sjanger som Milde

Angelia, Athine, Bern, Celius, Delin, Edwina, Eroll, Feline, Georgette, Gylve, Hermina, Hildgunn, Indianne, Isolde, Jarnfrid, Jule, Karlotte, Lambertus, Linita, Liven, Lorns, Majbritt, Mavis, Merna, Mikkeline, Myrtle, Nikolett, Omund, Phil, Reine, Rodelyn, Øisten

Du kjenner Milde fra:

Komponist Ludwig Milde

Guttevariant(er) av Milde:

Camillo, Emil

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: