Marine

Marine

Marine

Marine er et unisex-navn.
Av Babyverden 93 Sist oppdatert 21.09.22
Marine er både jente- og guttenavn. Jentenavnet er fransk form av Marina. Marina er et latinsk navn. Det er jenteform av guttenavnene Marius og Marinus, som begge har opphav i gamle romerske etternavn. Marius har ukjent opphav, men blir knyttet til den romerske krigsguden Mars. Marinus har usikkert opphav, men det har helst blitt forklart med betydningen å høre til havet. Som guttenavn har Marine opphav fra Marinus, som da vil si det samme som for jenter.

Så populært er Marine:

52 personer har dette navnet.
I 2010 var Marine på 99. plass i Topp 100 jentenavn i Frankrike 2010.

Bruk av navnet Marine i Norge og andre land:

I Norge er Marine brukt som jentenavn siden 1700-tallet, og kanskje før. Det kan sannsynligvis ha vært brukt som skrivemåte for kvinner som har blitt kalt Maria til daglig. I 1801-folketellingen var det 27 kvinner, rundt 90 i 1865 og rundt 200 i 1910. I alle disse folketellingene var det færre Marina enn Marine for kvinner. Marine har blitt brukt som guttenavn i Norge siden tidlig på 1800-tallet, og det finnes særlig i kirkebøker, også for døpte barn. Marin var mer vanlig enn Marine for gutter på 1800-tallet, og skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre, og uttalen for gutter kan ofte ha vært uten e-en.

Den 01.01.2022 var det i Norge 51 jenter/kvinner med Marine som første eller enste fornavn, og under 4 eller ingen gutter/menn.

I Frankrike var Marine i topp 100 for jenter tidlig på 2000-tallet, foreløpig siste gang i 2010.

Derfor fungerer Marine godt nå:

Marine kan bli brukt for begge kjønn fordi det har tradisjon i Norge. Navn som begynner på Ma- har vært mye brukt siden sent på 1900-tallet, slik som Marte, Malin, Maria, Mathilde, Maja, Marius, Martin, Magnus, Markus, Mathias og Matheo. For jenter har også navn som ender på -ine vært mye brukt siden sent på 1900-tallet.

Varianter av Marine:

Maren, Marin, Marina, Maryna

Slik uttales Marine

ma-RIIN-e

ma-RIIN

Navn i samme sjanger som Marine

Albane, Aroa, France, Francine, Germaine, Guilherme, Gustave, Kathy, Larine, Lion, Livio, Luc, Léonie, Malone, Marcellius, Marguerite, Mathieu, Maurits, Maël, Milia, Nael, Ninette, Nino, Olie, Pierre, Rayner, Reimar, Seraphine, Sohan, Tamar, Tidemand, Timothée

Du kjenner Marine fra:

Politiker Marine Le Pen, skuespillere Marine Vacth og Marine Jahan

Guttevariant(er) av Marine:

Mareno, Marin, Marinius, Marino, Marinus

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten æ, ø og å
Topp 100 jentenavn i Frankrike 2010
Topp 100 jentenavn i Frankrike 2009
Topp 100 jentenavn i Frankrike 2008
Topp 100 jentenavn i Frankrike 2007

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: