Malone

Malone

Malone

Mange forbinder nok navnet Malone med rapperen Post Malone. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 56 Sist oppdatert 15.11.21
Malone kan ha flere opphav. Innenfor britisk og øvrig engelsk navnebruk kan det særlig ha opphav i etternavnet Malone. Etternavnet Malone har keltisk opphav, blant annet irsk. Betydningen er da etterkommer etter en som tilber/dyrker (døperen) Johannes. Johannes er kjent fra Bibelen, har hebraisk bakgrunn og betyr Gud er nådig (nådig betyr å tilgi). Siden Malone særlig har kommet i bruk i Frankrike fra rundt år 2000 og samtidig med Malo, kan det også har blitt til som en variant av Malo. Malo har blitt til i Bretagne i Nord-Frankrike, med keltisk opphav. Det er kortform av Maclovius som mest trolig har bakgrunn i det keltiske Mac-Lug, der Mac betyr sønn av, og Lug er navn på den keltiske solguden.

Så populært er Malone:

I 2020 var Malone på 78. plass i Topp 100 guttenavn i Frankrike 2020.

Bruk av navnet Malone i Norge og andre land:

Malone har trolig ikke vært brukt som fornavn i Norge, men finnes som etternavn.

Den 01.01.2021 var det i Norge under 4 eller ingen med Malone som første eller eneste fornavn, men 13 med Malone som etternavn.

I Frankrike kom navnet i bruk fra rundt år 2000, og fra 2020 kom navnet inn blant de hundre vanligste navnene på nyfødte gutter, med 78. plass. Den raske økningen i bruken ut over 2000-tallet, og særlig fra og med 2015, kan også være inspirert av den amerikanske rapperen med artisnavnet Post Malone, aktiv fra 2015.

Derfor fungerer Malone godt nå:

Bruk av Malone kan være inspirert av den amerikanske rapperen Post Malone, eller fra fransk bruk. Navnet har lyder som er godt likt. Det har de tydelig stemte konsonantene m, l og n. Dessuten har navn som begynner med Ma- vært mye brukt i Norge siden sent på 1900-tallet, slik som Marius, Mathias, Martin og Markus.

Varianter av Malone:

Malo, Maylone

Slik uttales Malone

mø-LØON, mø-LÅON, på engelsk

ma-LÅN på fransk

Navn i samme sjanger som Malone

Albine, Amandine, Anaelle, Analou, Antone, Aulon, Avalon, Corentin, Divine, Enora, Erwan, Illona, Ivone, Lionell, Loan, Lonnie, Loris, Mael, Maeva, Mal, Malise, Manel, Marine, Melona, Monette, Morgane, Noemie, Ramonette, Romain, Saloni, Simonetta

Du kjenner Malone fra:

Rapper Post Malone, skuespiller Malone Thomas, basketballspiller Karl Malone, ishockeyspiller Ryan Malone, amerikansk fotballspiller Mark Malone

Jentevariant(er) av Malone:

Malou

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Topp 100 guttenavn i Frankrike 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: