Lizzi

Lizzi

Lizzi

Lizzi passer godt inn i trenden med å velge navn som slutter på i-lyd.
Av Babyverden 32 Sist oppdatert 26.08.22
Lizzi er blant annet en norsk og tysk variant av det engelske Lizzie. Formen Lizzi, uten skrevet e sist, er ikke typisk engelsk. Lizzie er opphavlig en engelsk kjæleform av Elisabeth. Elisabeth er et bibelsk navn med opphav i hebraisk språk og betyr Gud er fullkommen.

Så populært er Lizzi:

10 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Lizzi i Norge og andre land:

Lizzi og varianter var noe brukt i Norge sent på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet, med inspirasjon fra engelsk, blant annet fra USA. I den norske 1910-folketellingen var det rundt 150 kvinner ført inn med skrivemåter som Lizzi, Lizzie, Lizzy og Lissi. Slike skrivemåter kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet.

Den 01.01.2022 var det 10 jenter/kvinner med Lizzi som første eller eneste fornavn, 41 Lizzie, 12 Lizzy, 14 Lissy, 32 Lissi og 16 Lissie i Norge.

Derfor fungerer Lizzi godt nå:

Lizzi, Lizzie, Lissie, Lissy og Lissi er blant engelske navn som ble brukt i Norge rundt år 1900. Slike navn kommer på nytt i bruk ut over 2000-tallet. Det gjelder blant annet engelske navn med i-uttale til slutt, som i Lizzi. Slike navn som har kommet litt i bruk er Hennie/Hennie og Nellie/Nelly. Og Ellie og Billie er lignende engelske navn som har kommet i bruk ut over 2000-tallet. Lizzi har den godt likte konsonantlyden L.

Varianter av Lizzi:

Elisa, Elisabeth, Elise, Else, Liesbeth, Lisa, Lisabeth, Lisbet, Lisbeth, Lise, Lispet, Liss, Lissi, Lissie, Lissy, Lizzie, Lizzy

Slik uttales Lizzi

LIZ-i, på engelsk, der Z står for stemt s, som i verbet «is» på engelsk

LISS-i, på norsk

Navn i samme sjanger som Lizzi

Annalisa, Harda, Marsha, Montgomery, Persephone, Pierce, Porter, Rafferty, Robbert, Roberta, Roderick, Sera, Serene, Shepherd, Sheri, Sherilyn, Sherryl, Sherwin, Silver, Sincere, Sterling, Tanner, Terez, Terrance, Terrell, Terrence, Terri, Terry, Thatcher, Theron, Trixie

Du kjenner Lizzi fra:

Musikkartist Lizzi Bougatsos, svømmer Elizabeth «Lizzi» Smith, sanger Lizzi Waldmüller

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Oldemorsnavn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: