Korona

Korona

Korona

Korona er et navn med flott betydning, men det spørs om navnet kommer til å bli særlig brukt på en stund framover. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 379 Sist oppdatert 12.08.21
Korona er variant av Corona. Corona fins som jentenavn i flere land. Det er laget fra det latinske ordet corona, som betyr krans og blomsterkrone (til å ha på hodet). Latinske corona er hentet fra et gresk ord, som betyr kråke eller noe som er bøyd (krummet). Det er sammenheng mellom bøyd/krummet og krone/krans. Korona og Corona er også etternavn med betydningen krone. Særlig formen Corona har blitt til i Spania og Italia, der det kan ha bakgrunn i at noen brukte en krone som symbol på et hus de bodde i, eller at det er blitt til som tilnavn (ekstra navn i tillegg til fornavn) for noen som sto for religiøse seremonier der corona beskrev barbert hode.

Så populært er Korona:

Bruk av navnet Korona i Norge og andre land:

I Norge har navnet Korona neppe vært i bruk som fornavn, men det er i bruk som etternavn.

Den 01.01.2021 var det i Norge under 4 eller ingen med Korona som første eller eneste fornavn, og det samme for Corona. Det var 7 med Korona til etternavn.

I USA har verken Korona eller Corona vært inne blant de tusen vanligste navnene blant fødte for noen av kjønnene på 1900- og 2000-tallet.

Derfor fungerer Korona godt nå:

Korona og Corona har en positiv betydning, som blomsterkrone. Men disse navnene vil trolig ikke bli brukt de nærmeste årene på grunn av Corona-pandemien.

Varianter av Korona:

Corona

Slik uttales Korona

ko-ROO-na, på norsk

Navn i samme sjanger som Korona

Angelicka, Annecke, Brink, Fransiska, Jacky, Janicken, Janke, Jesika, Kaie, Kairon, Kalani, Kalevi, Kanitha, Kariane, Karleiv, Karren, Kastor, Keino, Kennie, Kesja, Ketel, Kirby, Kirlin, Kjeldrun, Kjeran, Kjerulf, Klarise, Krestine, Kristher, Kron, Lawk, Rullgardina

Relaterte lister:

Naturnavn
Navn inspirert av blomster, planter og trær
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: