Corona

Corona

Corona

På grunn av koronapandemien spørs det om så mange vurderer Corona/Korona som navn til barna sine den nærmeste tiden. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 388 Sist oppdatert 12.08.21
Corona finnes som jentenavn i flere land. Det er hentet fra det latinske ordet corona, som betyr krans og blomsterkrone (til å ha på hodet). Latinske corona er hentet fra et gresk ord, som betyr kråke eller noe som er bøyd (krummet). Det er sammenheng mellom bøyd/krummet og krone/krans. Corona er også etternavn med betydningen krone. Det har blitt til i Spania og Italia, der det kan ha bakgrunn i at noen brukte en krone som symbol på et hus de bodde i, eller at det er blitt til som tilnavn (ekstra navn i tillegg til fornavn) for noen som sto for religiøse seremonier der corona beskrev barbert hode.

Så populært er Corona:

Bruk av navnet Corona i Norge og andre land:

I Norge har navnet neppe Corona vært i bruk som fornavn, men det er i bruk som etternavn.

Den 01.01.2021 var det i Norge under 4 eller ingen med Corona som første eller eneste fornavn. Det var 6 som hadde navnet som etternavn og 5 som mellomnavn (etternavn).

I USA har Corona ikke vært inne blant de tusen vanligste navnene blant fødte for noen av kjønnene på 1900- og 2000-tallet.

Derfor fungerer Corona godt nå:

Corona har en positiv betydning, som blomsterkrone. Men det vil trolig ikke bli brukt de nærmeste årene fra 2020 på grunn av Corona-pandemien.

Varianter av Corona:

Korona

Slik uttales Corona

kø-RØO-ø, på britisk engelsk

kø-RÅO-ø, på amerikansk engelsk

ko-ROO-na, på norsk

Navn i samme sjanger som Corona

Dietrich, France, Garcia, Ice, Immaculate, Jacky, Jacquiline, Jerico, Licia, Louice, Lucelia, Mack, Micha, Micky, Miracle, Mouhcine, Nicolaus, Nikica, Pancho, Precilia, Princes, Rechelle, Ric, Ricco, Rullgardina, Success, Tuncer, Venice, Vickie, Vivica, Yannic

Du kjenner Corona fra:

Ølmerket Corona, musiker og sanger Corona Schröter, tennisspiller Adrián Corona Roldán

Relaterte lister:

Klassiske navn
Naturnavn
Navn inspirert av blomster, planter og trær
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: