Jazmin

Jazmin

Jazmin

Jazmin er mindre i bruk enn Jasmin, Jasmine, Yasmin og Yasmine. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 83 Sist oppdatert 15.06.22
Jazmin er en variant av Jasmin. Jasmin er opphavlig et persisk navn som er navn på en plante som finnes i Norge. Bruken av formen Jasmin og Jasmine har i hovedsak gått gjennom engelsk til mange land i Europa, men navnet blir også brukt i muslimsk kultur og blir da ofte skrevet om til Yasmin i vårt alfabet. Jasmin, med -s-, blir stort sett brukt som jentenavn, men er også litt brukt som guttenavn.

Så populært er Jazmin:

20 personer har dette navnet.
I 2021 var Jazmin på 709. plass i Topp 1000 jentenavn i USA 2021.

Bruk av navnet Jazmin i Norge og andre land:

Navnet med skrivemåten Jazmin har særlig vært brukt i Norge siden rundt år 2000, mens Jasmin særlig kom i bruk fra rundt 1990.

Den 01.01.2022 var det i Norge 18 jenter/kvinner med Jazmin som første eller eneste fornavn. For Jasmin var det 542 jenter/kvinner og 104 menn, og 280 kvinner som het Jasmine.

I USA kom Jazmin inn blant tusen på topp for jenter i 1981, og dernest siden 1983, med 155. plass i 2006 som det beste. Etter det har det gått nedover. Det var på 710. plass i 2021. Der er Jasmin omtrent like mye brukt, mens Jasmine er mye mer brukt, med plasser på 20-tallet rundt tusenårsskiftet.

Derfor fungerer Jazmin godt nå:

Skrivemåten Jazmin kan bli brukt med inspirasjon fra USA. Navnet passer med et ønske i tiden for å bruke navn fra ord i naturen. Det hjelper dessuten at navnet har lyder mange foreldre liker. Navnet har de tydelig stemte konsonantene m og n.

Varianter av Jazmin:

Jasmin, Jasmine, Jazmine, Sjasmin, Yasmin, Yasmine

Slik uttales Jazmin

DSCHÆZ-min, DSCHÆS-min, DSCHÆZ-møn, DSCHÆS-møn, påæ engelsk, der Z står for stemt s som i verbet «is» (er) på engelsk

sjas-MIIN, på norsk

jass-MIIN

Navn i samme sjanger som Jazmin

Abdelhamid, Beckett, Brock, Calvin, Carmine, Cullen, Dale, Deanna, Dominica, Egypt, Gilda, Girlie, Glenny, Hermina, Jazlynn, Jonalyn, Joni, July, Keyla, Loris, Lucille, Melwin, Minah, Moise, Nasir, Presley, Raegan, Russel, Ryland, Teresia, Travis, Tyrone, Venessa

Du kjenner Jazmin fra:

Skuespiller og datter av fyrst Albert II av Monaco Jazmin Grace Rotolo, sanger Jazmin Bean, tv-personlighet Jazmin Johnson, forfatter Jazmin Bailey, kjendis-kokk Jazmin Blais, motedesigner Jazmín Chebar, modeller Jazmin Duran og Jazmín De Grazia, volleyballspiller Jazmin Hernández

Guttevariant(er) av Jazmin:

Jasmin

Relaterte lister:

Naturnavn
Navn inspirert av blomster, planter og trær
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 1000 jentenavn i USA 2021
Topp 1000 jentenavn USA 2020
Topp 1000 jentenavn USA 2019
Topp 1000 jentenavn USA 2018

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: