Russel

Russel

Russel

Russel er et unisex-navn.
Av Babyverden 79 Sist oppdatert 29.11.22
Russel, og Russell, er brukt som fornavn for begge kjønn. Det er hentet fra etternavnet Russell. Etternavnet kommer fra fransk og var opphavlig kallenavnet Rousel. Der betyr rous rød og endingen -el er en kjæleform-ending som betyr liten.

Så populært er Russel:

18 gutter og 9 jenter har dette navnet.

Bruk av navnet Russel i Norge og andre land:

Russel er brukt i Norge siden sent på 1900-tallet. Fordi det opphavlig er et etternavn, ble det forbudt med navneloven som gjaldt fra 1923. Det ble igjen tillatt fra rundt år 2000. Dessuten har folk innvandret med navnet.

Den 01.01.2021 var det 18 gutter/menn og 8 jenter/kvinner med Russel som første eller eneste fornavn i Norge. For Russell var det 48 gutter/menn og under 4 eller ingen jenter/kvinner. Samtidig var det 5 med Russel som etternavn, og 63 Russell.

I USA var Russel blant tusen på topp for gutter fra før 1900 til 1984, med 281. plass som det beste både i 1913 og 1920. Russell har vært mer brukt enn Russel i USA. Det har vært blant de tusen vanligste siden før 1900 og foreløpig til 2021, med 49. plass som beste plassering i 1914 og 1922. For jenter i USA har verken Russel eller Russell vært blant de tusen vanligste på 1900-tallet eller senere.

Derfor fungerer Russel godt nå:

Russel, og Russell, kan bli brukt med inspirasjon gjennom mediene. Navnet har de mye brukte stemte konsonantene r og l.

Varianter av Russel:

Russell

Slik uttales Russel

RAS-(ø)l, der ø-lyden blir svakt eller ikke uttalt

RØSS-el

Navn i samme sjanger som Russel

Abby, Avery, Banks, Baylee, Coraline, Dariel, Eliseo, Ephraim, Jayda, Jazmin, Kelsey, Kylen, Landyn, Lucius, Myla, Oaklyn, Orla, Piers, Princess, Raylan, Riggs, Rocky, Rubin, Rusty, Ryann, Rylan, Sade, Sandi, Sandy, Saoirse, Soleil, Stinche, Trace, Westin, Whitney

Du kjenner Russel fra:

Basketballspiller Russel Escoto

Jentevariant(er) av Russel:

Russell

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: