Så populært er Sæming:
21 personer har dette navnet.
Bruk av navnet Sæming i Norge og andre land:
Sæming og varianter av navnet var i bruk fra middelalderen og til 1800-tallet, men er lite brukt etter det. I 1801-folketellingen var det 85 menn med varianter, 83 i 1865 og 72 i 1910. Skrivemåten Semming var vanligst i 1801 og 1865, men Sæming i 1910. Noen Seming var med i alle tellingene. Skrivemåten Sæming med æ kom inn fra midten av 1800-tallet, trolig helst fordi den ble hentet inn fra middelalderbruken. Dette var en tid da navneformer fra den tiden ble hentet fram.
Den 01.01.2020 var det 21 gutter/menn med Sæming som første eller eneste fornavn, 5 med varianten Seming, og 15 Semming.
Derfor fungerer Sæming godt nå:
Sæming blir brukt fordi det har litt tradisjon, og fordi det er et opphavlig nordisk navn. Navnet har lyder som er godt likt. Det har de tydelig stemte konsonantlydene m og ng.
Navnet er foreløpig lite brukt til barn på 2000-tallet i Norge.
Varianter av Sæming:
Seming, Semmi, Semming, Sæmming
Slik uttales Sæming
SEE-ming, der ng blir uttalt som en ng-lyd
SEE-mingg, der ng blir uttalt som en ng-lyd, og det er en g-lyd etter det, særlig på Vestlandet
Navn i samme sjanger som Sæming
Allaug, Annebeth, Armine, Arnbjørg, Audbjørg, Babæk, Finnkjell, Floris, Gjøa, Gudvor, Gunnhilda, Halkjell, Heming, Hennika, Hill, Hlynur, Ingejerd, Inglaug, Jogrim, Kjellvor, Lidolf, Modulf, Nette, Oddleiv, Omina, Otter, Rognald, Sigvat, Steingrim, Sturle, Svenning, Sæmund, Villum
Relaterte lister:
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Underdogs navn som brukes lite nå
Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne