NavnGuttenavnConstantine

Constantine

Constantine

Constantine

Constantine er et unisex-navn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 68 Sist oppdatert 08.06.22
Constantine er brukt for begge kjønn. Guttenavnet Constantine er engelsk form. Jentenavnet kommer fra guttenavnet Constantin. Constantin har latinsk opphav i Constantius. Navnene betyr stø, fast, trofast, og vi kjenne det igjen i substantivet konstant.

Så populært er Constantine:

7 gutter og 0 jenter har dette navnet.

Bruk av navnet Constantine i Norge og andre land:

Constantine og Konstantine er brukt for begge kjønn i Norge siden tidlig på 1800-tallet. Samlet for Constantine og Konstantine var det i 14 kvinner i 1865 og 17 kvinner i 1910. Det var ingen menn i disse tellingene, men det finnes et par titalls gutter/menn i kirkebøkene.

Fram til tidlig på 1900-tallet kan slike skrivemåter ha blitt brukt om hverandre for samme personer, og for gutter/menn også i veksling med Konstanin og Constantin. Vi kan regne med at jentenavn skrevet med -e sist ofte hadde a-uttale til daglig, og dette navnet var svært lite skrevet med -a til slutt. Guttenavnet skrevet med -e sist kan ha hatt uttale som Konstantin.

Den 01.01.2022 var det i 7 gutter/menn med Constantine som første eller eneste fornavn, 275 Constantin og 193 Konstantin. Det var under 4 eller ingen jenter/kvinner som het Constantine. I alt 11 hadde på samme tid Constantine som etternavn.

I USA var Constantine blant de tusen mest brukte navnene for gutter fra 1910 til 1933, i 1935, og dernest de fleste årene fra 1965 til 1970. For jenter har navnet ikke vært blant tusen på topp i USA på 1900- og 2000-tallet.

Derfor fungerer Constantine godt nå:

Navnet har den mye brukte stemte konsonanten n to ganger. Jentenavn med -ine sist har vært godt likt siden sent på 1900-tallet. Guttenavn med de harde konsonantene p, t og k har kommet litt meir i bruk like før år 2020, slik som Jakob, uttalt med k og p, og Henrik. I Constantine er det det k og t.

Varianter av Constantine:

Constantijn, Constantin, Constantinos, Costatino, Konsta, Konstantin, Konstantinos, Konstantins, Tino

Slik uttales Constantine

kån-stan-TII-ne og kån-stan-TIIN på flere språk

kon-stan-TII-ne, blir ofte brukt på norsk

Navn i samme sjanger som Constantine

Alphonse, Anthonius, Antigone, Antonette, Armantas, Artan, Atina, Augustinus, Benin, Celestine, Christakis, Chrysanthi, Cintia, Clementina, Corentin, Efstathios, Eitan, Evanthia, Kostas, Nastasia, Natania, Pantelis, Santos, Stamatis, Stavroula, Tancred, Titan, Åsleik

Du kjenner Constantine fra:

Prins Constantine Alexios av Hellas og Danmark, skuespillere Constantine Maroulis, Constantine Gregory og Constantine Germanacos, poet Constantine P. Cavafy, matematiker Constantine Dafermos, pianist Constantine Finehouse, filmregissør Constantine Giannaris

Jentevariant(er) av Constantine:

Constance, Constanse, Constantina, Constantine, Constanza, Constanze, Konstance, Konstanse, Konstantina, Konstantine, Konstanze

Relaterte lister:

Klassiske navn
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: