Så populært er Bergliott:
Bruk av navnet Bergliott i Norge og andre land:
Varianter av navnet, særlig Bergljot og Bergliot, er kjent i Norge siden 900-tallet. Det var stort sett lite i bruk fram til sent på 1800-tallet, da navn fra middelalderen ble hentet fram og mye brukt.
Dersom en teller skrivemåtene samlet, ville de ligget rundt 30. plass i 1900-1904 og rundt 40. plass i 1910-1914. I 1910-folketellingen var det 5 kvinner ført inn med skrivemåten Bergliott.
Foreløpig er navnet lite eller ikke brukt på 2000-tallet. Skrivemåten Bergliott med to t-er til slutt har vært svært lite brukt. Bergliot og Bergljot har vært de vanlige skrivemåtene.
Ved inngangen til 2021 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner med Bergliott som første eller eneste fornavn, 482 Bergljot og 161 Bergliot.
Derfor fungerer Bergliott godt nå:
Bergliott passer det å bruke fordi det er en variant av et tradisjonsnavn, og fordi det har nordisk opphav. Dersom en vil uttale navnet bokstavrett med i og o i hver sin stavelse, blir det en uttale som ligner andre populære navn med to vokaler inntil hverandre i hver sine stavelser, slik som for Eliott, Marion, Mio og Viola. Dette er i tilfelle en ny uttale for dette navnet, der det helst har vært uttalt som jo istedenfor io.
Varianter av Bergliott:
Bergliot, Berglioth, Bergljot, Bergljoth
Andre som liker Bergliott liker også:
Mathilde, Åse, Hedvig, Sanna, Agnete, Ågot, Åsa, Sonja, Othilie, Signe, Ruby, Ragnhild, Maud, Othea, Nora, Laura, Karla, Ingeborg, Idun, Hedwig
Slik uttales Bergliott
BÆRG-ljått
BÆRG-li-ått, som er en bokstavrett uttale
BÆRG-lått, i rask uttale
Navn i samme sjanger som Bergliott
Albertus, Berg, Bergeton, Bergithe, Bergtora, Berina, Bernadett, Berny, Bertran, Bottolf, Chalotte, Eberhard, Eliora, Hergunn, Hilbert, Karlotta, Lionell, Lottelise, Lotten, Lotti, Nottov, Otea, Otta, Otter, Roberta, Siglinde, Svanberg, Weinant, Wilbert
Relaterte lister:
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn kanskje ingen har
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Oldemorsnavn
Kilde(r): Statistisk Sentralbyrå. Navneforsker Ivar Utne