Berg

Berg

Berg

Berg er et nordisk navn som passer godt å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 486 Sist oppdatert 17.02.22
Berg er et nordisk navn fra middelalderen. Det betyr berging og beskyttelse. Berg med samme betydning finnes i flere nordiske navn, som Bergljot og Bergtor. Borg og Bjørg i nordiske navn betyr det samme som navnet Berg, og har et felles opphav. Berg er også et vanlig etternavn i Norge. Det betyr berg og fjell.

Så populært er Berg:

8 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Berg i Norge og andre land:

Berg har vært litt brukt som mannsnavn i Norge, særlig fra 1600- til 1800-tallet. På Island har navnet vært brukt fra middelalderen til vår tid, nå mye som Bergur på Island.

Den 01.01.2022 var det i Norge 8 gutter/menn med Berg som første eller eneste fornavn, og 5 Bergur. I alt 17 702 hadde på samme tid Berg som etternavn.

På Island var det den 01.01.2019 1 med Berg som første fornavn og 451 som andre fornavn, og 281 med Bergur som første fornavn og 83 som andre.

Derfor fungerer Berg godt nå:

Berg kan bli brukt fordi det er et nordisk navn fra middelalderen. I vår tid kan Berg som fornavn bli oppfattet å bety berg og fjell, som for etternavnet. Da kan det bli sett på som et navn fra naturen.

Varianter av Berg:

Borg

Slik uttales Berg

BÆRG

Navn i samme sjanger som Berg

Agni, Alinda, Amuna, Anngjerd, Arnika, Asveig, Baar, Berend, Bergfrid, Bergliott, Bergthora, Berte, Borg, Celise, Cilja, Danckert, Dika, Einvald, Emmelina, Ernestine, Esbjørn, Evalill, Fleming, Gudfinna, Herløf, Hildebjørg, Jørga, Lobelia, Nelfrid, Obert, Snø

Du kjenner Berg fra:

Skuespiller Berg Ng, komponist Alban Berg, blogger Caroline Berg Eriksen, fotballspillere Marcus Berg, Erik Berg og Patrick Berg, fotballmanagere Henning Berg og Daniel Berg Hestad, forfatter Judit Berg

Jentevariant(er) av Berg:

Bjørg

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn fra fjell og landskap
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: