Avianna er en variant til Aviana. Aviana kan ha minst to opphav - fra navnet på en italiensk by og fra et ord som betyr fugl. Den amerikanske skuespilleren Amy Adams ga datteren navnet Aviana Olea i 2010. Det var hentet fra navnet på Amys fødeby i Italia, Aviano. Navnet på byen betyr opphavlig gården eller eiendommen til enten Avilius eller Avidius. Dette er to fornavn som en ikke kjenner betydningen til. Aviana er også en kvinnelig figur i dataspillet World of Warcraft. Der blir det brukt om en gudinne for fugler og andre dyr med vinger. Med den betydningen er navnet hentet fra det latinske ordet avis, som betyr fugl. Det latinske ordet avis er også opphavet til det engelske ordet aviation, som betyr luftfart.

Sist oppdatert: 11. juni 2021

Så populært er Avianna:

I 2020 var Avianna på 385. plass i Topp 1000 jentenavn USA 2020.

Bruk av navnet Avianna i Norge og andre land:

Avianna har vært lite eller ikke brukt i Norge.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner med Aviana som første eller eneste fornavn.

I USA kom både Avianna og Aviana inn blant de tusen vanligste jentenavnene fra 2011, ganske sannsynlig inspirert av Amy Adams datter Aviana født i 2010. Det beste for Avianna i USA fram til 2020 er 385. plass i 2020. Det vil si litt mer brukt enn opphavet Aviana.

Derfor fungerer Avianna godt nå:

Avianna kan bli brukt etter inspirasjon gjennom mediene. Det har lyder som er godt likt. Avianna har to vokaler inntil hverandre (ia) og den mye brukte stemte konsonant-lyden n. At navnet har dobbelt så mange vokal-lyder som konsonanter-lyder (v og n), gjør det også til et navn som passer med smaken ut over 2000-tallet.

Varianter av Avianna:

Aviana

Slik uttales Avianna

ei-vi-ØN-ø, på engelsk

Navn i samme sjanger som Avianna

Amias, Arabella, Arsenia, Avalon, Avelone, Bria, Brianne, Cassian, Chance, Conor, Crew, Diary, Diaz, Ellia, Emiliano, Eufemia, Ive, Jaylene, Jovie, Leiah, Lillianna, Livian, Mavise, Melodia, Navina, Oktavian, Rian, Theia, Tianna, Vidia, Vinsent, Xaviera, Zenia, Zian, Zola, Øyan

Du kjenner Avianna fra:

Musiker ‎Avianna Acid

Relaterte lister:

Topp 1000 jentenavn USA 2020
Topp 1000 jentenavn USA 2019
Topp 1000 jentenavn USA 2018

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelChandler
Neste artikkelAnaton
DEL