Avelone

Avelone

Avelone

Avelone er svært lite brukt i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 576 Sist oppdatert 19.10.20
Avelone er mest sannsynlig blitt inspirert av den oppdiktede paradisøyen Avalon i gamle engelske middelalder-fortellinger. Betydningen er øyen med frukttrær. Navnet kan også være inspirert fra andre navn med bakgrunn i samme fortelling, som klesmerket og musikkartisten Avelone, hoteller i mange land som heter Avalon. Avelone er også etternavn. Avelone kan også være laget med å kombinere deler av jentenavn, som Ava, Evelina, Avelina (av Evelina), og Lone. Avelone kan også tenkes som variant av Abelone, som er dansk form av greske Apollonia, men det er lite sannsynlig at Abelone har vært godt nok kjent til å inspirere all bruk av Avelone-lignende navn veden rundt.

Så populært er Avelone:

Bruk av navnet Avelone i Norge og andre land:

Avelone og navn som ligner er lite brukt i mange land. Varianter er kjent siden 1960-1970-årene. Avalon er den mest kjente og trolig eldste varianten, og blir brukt for begge kjønn i flere land. I Norge har Avelone neppe vært brukt som fornavn. Derimot fins varianten Avalon for kvinner.

Den 01.01.2020 var det under 4 eller ingen med Avelone som første eller eneste fornavn her, og 5 jenter/kvinner het Avalon.

I Sverige var det 31.12.19 ingen Avelone, men 3 kvinner het Avalone, og 38 kvinner og 19 menn het Avalon. Blant Avalon var det der mange barn.

I Danmark var det 6 kvinner og 4 menn med Avalon 01.01.2020, og 1 mann som het Avelon, 1 født i 1994 og resten siden 2009.

I Finland var det rundt 10 både blant menn og kvinner som het Avalon, født siden 1960-1970-årene og til og med 2020.

I Nederland er varianter av navnet i bruk for begge kjønn. I 2014 var det ingen Avelone, men noen få Avalone som andre fornavn. Avelon og Avalon var mer brukt der for begge kjønn. Blant annet var det 52 kvinner som het Avelon, og 31 menn og 207 kvinner som het Avalon, alle tall samlet for første eller andre fornavn. Avalon var i bruk i Nederland fra 1970-tallet, og kom mer i bruk der fra 1990-tallet.

I USA var variantene ovenfor ikke blant de 1000 vanligste i årene 1900-2019.

Derfor fungerer Avelone godt nå:

Avelone kan bli brukt etter inspirasjon gjennom mediene, både fra fornavn og fra annen bruk av varianter av navnet. Innhold fra natur og positive assosiasjoner kan også gjøre navnet fint å bruke. Avelone har bare stemte konsonanter. Blant dem er de populære stemte konsonantene l og n. Det har flere vokaler enn konsonanter, som også er godt likt.

Varianter av Avelone:

Abelone, Apollonia, Avalon, Avalone, Avelon

Slik uttales Avelone

a-ve-LOO-ne, på norsk

a-ve-LÅÅ-ne, på mange språk utenfor Skandinavia

Navn i samme sjanger som Avelone

Avah, Ave, Avelina, Avianna, Davian, Evelien, Favian, Hannelore, Havtor, Heavenly, Kavita, Konelke, Lolav, Lonnie, Navjot, Olave, Olavus, Pavlina, Ravin, Rovelyn, Savita, Selome, Solav, Stone, Tavge, Valbone, Valon, Veda, Veli, Vendla, Verena, Vesper, Vivel, Waverly, Xaviera, Øven

Du kjenner Avelone fra:

Musikkartist Avelone

Guttevariant(er) av Avelone:

Avalon, Avelon

Relaterte lister:

Naturnavn
Navn inspirert av blomster, planter og trær
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: