Støtte, støtte og atter støtte! Selv om det kanskje ikke er det første du tenker på i starten av graviditeten, så vil det bli det i de kommende måneder. Brystene dine vil nemlig forandre seg drastisk!

Sist oppdatert: 28. januar 2005

Hvis du syntes det var vanskelig å finne en riktig BH før du ble gravid, så bare vent! Brystene dine vil forandre seg fra uke til uke etter som graviditeten skrider frem, og du skal begynne å amme. I tillegg blir brystene dine ømme og følsomme i perioder. Derfor er det viktig at du finner en BH som passer deg perfekt, og som er behagelig å ha på.

 

Når du som gravid skal kjøpe BH bør du oppsøke ekspertise i en undertøysforretning. En dyktig medarbeider kan fortelle deg hva slags BH du har behov for.

Du bør kjøpe minst to gode graviditets-BH’er, slik at du alltid har en ren å ha på. 

Graviditets-BH'er har bredere stropper enn en vanlig BH fordi den skal støtte mer og dekke bedre. Ekstra rekker med hekter gjør det mulig for BH'en å "vokse" med graviditeten. Dette er en viktig detalj, når man tenker på at brystene til en gjennomsnittskvinne utvider seg èn til to BH-størrelser gjennom en graviditet.

Styr unna bøyle-BH’er. De kan forårsake melkepropper hvis bøylen presser for hardt mot melkekjertlene. Unngå også de lekre BH-ene som fremhever kløften. De kan du heller kjøpe når babyen er født.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelErnæring – for tidlig fødte
Neste artikkelSøskensjalusi – en hverdagslig ting
DEL