Med en gang noen har fått en liten spire i magen, ser det ut til at sperrene for hva som er greit å spørre om forsvinner helt. Ville du spurt en ikke-gravid om hun har lagt på seg eller har litt merkelige lyster?

Kanskje er det bare et forsøk på å få i gang en samtale med den gravide, men det er slettes ikke sikkert at forsøket er så veldig vellykket. For har noen egentlig noe med å få veldig personlig informasjon – bare fordi du er gravid? Kanskje kjenner du deg igjen, og har fått noen av disse spørsmålene selv?

Passer klærne dine ennå?
Det er en kjent sak at kroppen forandrer seg når du er gravid, og det kan være deilig å gå over til mer romslige og komfortable klær etter hvert som magen vokser. Men vi ville vel aldri spurt ei som ikke er gravid om klærne fremdeles passer fint?

Les mer: Slik ser mammakroppen ut

Har dere fremdeles sex?
Noen får mindre lyst, mens andre får økt sexappetitt når de er gravide. Men du spør neppe andre om hvilke sengevaner de har?

Les mer: Er det farlig med orgasme når du er gravid?

Spiser du igjen?

Alle liker mat, men hvorfor skal det være helt akseptabelt å kommentere på hvor ofte gravide spiser?

Spiser du det?
Ikke nok med at gravide spiser ofte. Men i tillegg har de gjerne sine cravings, og lar enkelte matvarer gå ned på høykant. Og kanskje ikke den maten folk flest ville kost seg med. Er det noe galt med makrell i tomat toppet med hvitost og majones under brunosten også nå?

Les mer: Må ha det!

Hvordan er livmorhalsen din?
Kanskje er det greit at familien spør om underlivet begynner å bli klart for fødsel, men en tilfeldig bekjent har vel neppe stor glede av å vite hvordan det står til der nede. Dette blir vel privat…

Hvor mye har du lagt på deg?
Alle kvinners favorittspørsmål. Bare at du aldri hadde turt å spørre noen uten baby i magen…

Har du strekkmerker?
Dette spørsmålet kommer gjerne fra noen som enten vil føle seg bedre selv etter å ha hørt ditt svar, eller som ikke aner hvordan det føles å ha store merker på magen.

Les mer: – Unge gravide får flest strekkmerker

Du ville vel egentlig hatt ei jente, ikke sant?
Kan du forestille deg hvordan det ville være å få et slikt spørsmål etter at babyen er født? Dette er til nøds noe som kan glippe ut av munnen etter at kjønnet ble avslørt på ultralyden.

Var det planlagt?
Dette er jo egentlig bare en litt finere måte å spørre om du glemte pillen, eller hadde deg uten at du tenkte på hvilke konsekvenser det kunne få. Hvordan babyen ble til er vel neppe noe andre enn du og barnefaren har behov for å vite noe om.

Les mer: Skal vi ha nummer tre?

Har du kastet mye opp?
Kanskje ikke det frekkeste å si til ei som er gravid, men en litt rar start på en samtale, kanskje?

Inspirert av Babble.com

Har du fått mange merkelige spørsmål i graviditeten? Del dem i kommentarfeltet under!

Hva synes du om artikkelen?