Her er en brukermanual til Babyverdens app Gravid og barn. Appen finnes både til iOS og android.

 

Last ned appen her:

Gravid og barn for iOS (iPhone)

Gravid og barn for android

Slik bruker du appen:

Registrer ny bruker:
Hvis du ikke har vært medlem i Babyverden eller brukt appen før, kan du registrere deg som ny bruker.

Logg inn:
Er du allerede medlem i Babyverden og/eller Goboken, vil innloggingen din i appen være den samme som for å logge deg på min side.

Husker du ikke passordet, kan du få det tilsendt. Unngå å lage flere brukere med samme informasjon, da det kan lage kluss i våre systemer og føre til innloggingsproblemer for deg. Husker du ikke e-postadressen, eller ikke har tilgang til den lenger, ta kontakt med kundeservice@sandviks.com så hjelper vi deg.

Prøv ut appen som gjest:
Prøv appen uten å registrere deg eller logge inn. Informasjonen lagres en stund, men du er ikke fullverdig medlem med fordelene som hører til. For å lagre din informasjon og dine bilder anbefaler vi å registrere deg.

Velg status:

Prøver å bli gravid:
Skriv inn første dag i siste menstruasjon og juster sykluslengden hvis den er kortere eller lengre enn snittet på 28 dager, og velge «lagre». Du kommer tilbake til innstillinger. Trykk på «Hjem» for å se dine tre neste sykluser.

Gravid:
Du kan velge å legge inn terminen din hvis du allerede vet den. Hvis ikke trykker du på pilen til høyre for «termin» og velger «unnfangelse» hvis du er rimelig sikker på den, eller «blødningsdag» som er første dag i siste menstruasjon (den lege/jordmor spør deg om på første svangerskapskontroll og som også føres på helsekortet ditt). Velg så riktig dato, og juster eventuelt for kortere eller lengre sykluslengde og trykk «lagre». Gå til «hjem» for å se dagens og ukens tekst der du er i graviditeten din akkurat nå.

Har barn:
Legg inn barnets navn og fødselsdato og trykk «lagre». Gå til «hjem» for å se dagens og ukens tekst basert på barnets alder.

Er du også gravid eller prøver å bli gravid, vil du se barnets navn og bilde nederst til venstre når du klikker på «hjem». Klikker du på bildet, går du til barnets side. (NB! Bildet forsvinner etter en stund eller hvis du scroller, for å få det tilbake kan du velge et annet menypunkt og så gå tilbake.)

Endre eller slette informasjon:

Legge til informasjon:
På «innstillinger» kan du legge til at du prøver å bli gravid, er gravid eller har barn. Du kan legge til bilder og endre termindato.

Når barnet er født:
Når babyen blir født, er det lurt at du går inn i appen, på «innstillinger» og trykker «Jeg har født» under gravidstatusen, legger inn babyens navn og fødselsdato. Da blir informasjonen du får i appen riktig ut fra barnets alder. Hvis det har gått så lang tid at vi regner at babyen er født, kan den ligge inne uten navn og med feil fødselsdato. Trykk på blyanten ved barnet for å endre informasjonen.

Hvis du mister:
Mister du barnet i svangerskapet, kan du under «innstillinger» trykke på «Jeg har mistet». Da vil ikke appen eller min side på Babyverden følge svangerskapet videre for deg. Mister du barnet etter fødselen kan du på samme måte slette barnet. Ønsker du ikke å slette det, kan du sende en e-post til kundeservice@sandviks.com og informere om dødsfallet. Da slipper du å få uønskede e-poster og lignende fra oss.

Slette appen:
Du kan slette appen når du vil, men bør være oppmerksom på at informasjonen om brukeren din ikke ligger i selve appen, men et felles register sammen med Babyverden. Dette fordi informasjonen din skal kunne nås både i app og på min side. At du sletter appen betyr altså ikke at du sletter din informasjon. Du kan slette statusen din på «innstillinger» i appen (som beskrevet over). Ta kontakt med kundeservice@sandviks.com for å stoppe eller stenge din bruker.

Ved innloggingsproblemer:
Unngå å lage en ny bruker hvis du har problemer med den gamle. Send heller en e-post til kundeserice@sandviks.com så hjelper de deg. Mange brukere med omtrent samme innhold øker risikoen for innloggingsproblemer, så en slik løsning kan være å gjøre seg selv en bjørnetjeneste.

Last opp egne bilder:

På innstillinger:
Velg bilder på dine profiler – last opp ditt bilde og bilder av barna dine. Klikk på blyanten ved bildet for å laste opp eller ta bilde.

Til magegalleriet:
Legg inn nytt magebilde for hver uke i graviditeten. Trykk på den grå bildeboksen øverst når du er på «hjem» og graviditeten din for å laste opp eller ta bilde. Har du trykket det bort ved å trykke på krysset i hjørnet, får du muligheten tilbake ved å trykke på forstørrelsesglasset nederst til venstre på fosterbildet. Huk av for «vis bilde av magen min».

Se bildene dine:
Trykk på forstørrelsesglasset i nedre venstre hjørne av fosterbildet. Du finner album over alle fosterbildene i albumet kalt «Uke for uke galleri» og dine egne magebilder i albumet «Magegalleri».

Bruk filtrene:

Trykk på «filter» og scroll bortover for å se alle filtrene. De er i hovedsak sortert etter alder (gravid først, så baby). Trykk på filteret du vil bruke. Velg så om du vil ta bilde eller velge fra biblioteket. Rediger bildet (det bør være kvadratisk for å fungere optimalt i filtrene) og trykk ok (øverst i høyre hjørne). Du kan redigere videre eller trykke «ferdig». Nå ser du bildet med filteret på, og kan velge å laste opp nytt eller trykke «neste». Nå kan du lagre og/eller dele bildet. Noen filtre krever mer input fra deg enn andre (eks. navn). Mens andre er ferdige og klare til bruk (eks. Min lille fot og Prosent av svangerskapet gjennomført).

Les bøker:

Trykker du på menyen øverst i venstre hjørne får du opp en meny. Der kan du blant annet velge «Mine e-bøker». Du finner Fødselsboken og Spedbarnsboken. Disse kan lastes ned og leses.

Se babyen vokse:

Se slideshow av embryoets utvikling og senere hvordan fosteret vokser inni mors kropp. Ganske utrolig, ikke sant?

Bruk eggløsningskalkulatoren:

Ikke helt i prøvemodus ennå, men likevel lyst til å se når du vil ha eggløsning i syklusene dine framover? Du kan også legge datoene til i kalenderen din.

Bruk rietelleren:

Ha oversikt over riene dine (eller kynnerne hvis du er i tvil om det er kynnere eller rier) i rietelleren. Start den når rien begynner, stopp når den slutter og vurder den på en smerteskala. Du får opp søyler, eller du kan trykke på arket i den midterste grå ruten og få informasjon om hver ri. Husk at dette bare er et verktøy, og at du bør ta kontakt med fødestedet ditt dersom du har spørsmål eller er bekymret.

Benytt deg av dine medlemsfordeler:

Som medlem får du gode tilbud fra våre samarbeidspartnere. Huk av for de du ønsker å benytte deg av, og fyll ut eventuell ekstra informasjon som trengs. Du finner også gode tilbud under «Tilbud» i hovedmenyen nederst (trykk på gavesymbolet).

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHvordan takle tidsklemma?
Neste artikkelDu er mer enn god nok!
DEL