Her er en brukermanual til Babyverdens app. Appen finnes både til iOS og android.

Last ned appen her:

Babyverden for iOS (iPhone)

Babyverden for android

Slik bruker du appen:

Registrer ny bruker:
Hvis du ikke har vært medlem i Babyverden eller brukt appen før, kan du registrere deg som ny bruker.

Logg inn:
Er du allerede medlem i Babyverden, Babyverdens forum og/eller Goboken, vil innloggingen din i appen være den samme som for å logge deg på min side.

Husker du ikke passordet, kan du få det tilsendt. Unngå å lage flere brukere med samme informasjon, da det kan lage kluss i våre systemer og føre til innloggingsproblemer for deg. Husker du ikke e-postadressen, eller ikke har tilgang til den lenger, ta kontakt med kundeservice@sandviks.com så hjelper vi deg.

Prøv ut appen som gjest:
Prøv appen uten å registrere deg eller logge inn. Informasjonen lagres en stund, men du er ikke fullverdig medlem med fordelene som hører til. For å lagre din informasjon og dine bilder anbefaler vi å registrere deg.

Velg status:

Prøver å bli gravid:
Skriv inn første dag i siste menstruasjon og juster sykluslengden hvis den er kortere eller lengre enn snittet på 28 dager, og velge «lagre». Du kommer tilbake til innstillinger. Trykk på «Hjem» for å se dine tre neste sykluser. Velg mellom kalendervisning eller liste.

Gravid:
Du kan velge å legge inn terminen din hvis du allerede vet den. Hvis ikke trykker du på pilen til høyre for «termin» og velger «unnfangelse» hvis du er rimelig sikker på den, eller «blødningsdag» som er første dag i siste menstruasjon (den lege/jordmor spør deg om på første svangerskapskontroll og som også føres på helsekortet ditt). Velg så riktig dato, og juster eventuelt for kortere eller lengre sykluslengde og trykk «lagre». Gå til «hjem» for å se dagens og ukens tekst der du er i graviditeten din akkurat nå.

Trykk på pilene til høyre for å åpne boksene og lese innholdet.

Har barn:
Legg inn barnets navn og fødselsdato og trykk «lagre». Gå til «hjem» for å se dagens og ukens tekst basert på barnets alder.

Du finner dagens tekst like under bildet og vekt- og legdeinformasjonen. Du kan bla til forrige og neste tekst ved å sveipe til høyre eller venstre. Under finner du månedens tekst om barnet og til foreldrene, og artikkeltips basert på barnets alder.

Har du flere barn får du samme typen informasjon om dem også opp til barnet er 3 år. Fra 3 til 6 år får du artikkelforslag.

Endre eller slette informasjon:

Legge til informasjon:
På «innstillinger» kan du legge til at du prøver å bli gravid, er gravid eller har barn. Du kan endre datoer (for eksempel termindato eller barnets fødselsdato) og navn. Du kan legge til en status (prøver eller gravid) eller barn ved å klikke på + øverst i høyre hjørne.

Når barnet er født:
Når babyen blir født, er det lurt at du går inn i appen, på «innstillinger» og trykker «Jeg har født» under gravidstatusen, legger inn babyens navn og fødselsdato. Da blir informasjonen du får i appen riktig ut fra barnets alder. Hvis det har gått så lang tid at vi regner at babyen er født, kan den ligge inne uten navn og med feil fødselsdato.

Hvis du mister:
Mister du barnet i svangerskapet, kan du under «innstillinger» trykke på graviditeten (pil til høyre) og velge «Jeg er ikke gravid lenger». Da vil ikke appen eller min side på Babyverden følge svangerskapet videre for deg. Mister du barnet etter fødselen kan du på samme måte slette barnet. Ønsker du ikke å slette det, kan du sende en e-post til kundeservice@sandviks.com og informere om dødsfallet. Da slipper du å få uønskede e-poster og lignende fra oss.

Slette appen:
Du kan slette appen når du vil, men bør være oppmerksom på at informasjonen om brukeren din ikke ligger i selve appen, men et felles register sammen med Babyverden. Dette fordi informasjonen din skal kunne nås både i app og på min side. At du sletter appen betyr altså ikke at du sletter din informasjon. Du kan slette statusen din på «innstillinger» i appen (som beskrevet over). Du kan også redigere og slette informasjonen på din bruker på min side.

Ved innloggingsproblemer:
Unngå å lage en ny bruker hvis du har problemer med den gamle. Send heller en e-post til kundeserice@sandviks.com så hjelper de deg. Mange brukere med omtrent samme innhold øker risikoen for innloggingsproblemer, så en slik løsning kan være å gjøre seg selv en bjørnetjeneste.

Hjemskjerm:

Gjør det enkelt å navigere mellom ulike statuser, og gir deg overblikk over dine statuser. Du kan også søke i alt innhold på Babyverden eller etter emne. Du kan også endre eller legge til statuser.

Last opp egne bilder:

Bilder av gravidmagen din:
Legg inn nytt magebilde for hver uke i graviditeten. Nederst på siden, under teksten til foreldrene, er det et magebildegalleri. Trykk på den lilla boksen for uken du vil legge til bilde til og ta bilde eller last opp et du har lagret på telefonen din.

Bilder av barnet ditt:
Du kan enkelt legge inn bilder av barnet ditt måned for måned i appen. Klikk bare på det lilla feltet for å ta bilde eller laste opp et du har lagret på telefonen din.

Bruk filtrene:

Trykk på «filter» i menyen. Filtrene er sortert etter alder (gravid først, så baby).

Trykk på filteret du vil bruke. Velg så om du vil ta bilde eller velge fra biblioteket. Rediger bildet (det bør være kvadratisk for å fungere optimalt i filtrene) og trykk ok (øverst i høyre hjørne). Du kan redigere videre eller trykke «ferdig». Nå ser du bildet med filteret på, og kan velge å laste opp nytt eller trykke «neste». Nå kan du lagre og/eller dele bildet. Noen filtre krever mer input fra deg enn andre (eks. navn). Mens andre er ferdige og klare til bruk (eks. Min lille fot og Prosent av svangerskapet gjennomført).

Bestill bøker:

Under «Verktøy» finner du også mulighet til å bestille Fødselsboken og Spedbarnsboken. Bøkene er gratis, og du betaler kun porto.

Finn navn til babyen:

På Babyverden kan du søke blant tusenvis av navn og lese omtale av over 3000 av dem. Lag egne lister med dine favoritter!

Hold kontroll på svangerskapsukene:

Hvilken uke er du i i sommer, på halloween eller julaften? Verktøyet «Svangerskapsuker» hjelper deg å holde styr på ukene.

Bruk sjekklister!

Har du husket alt i fødebagen? Er hjemmet barnesikkert? Bruk sjekklistene til å huke av underveis. Har du glemt noe?

Se babyen vokse:

Se slideshow av embryoets utvikling og senere hvordan fosteret vokser inni mors kropp. Ganske utrolig, ikke sant?

Bruk eggløsningskalkulatoren:

Ikke helt i prøvemodus ennå, men likevel lyst til å se når du vil ha eggløsning i syklusene dine framover? Du kan også legge datoene til i kalenderen din.

Bruk rietelleren:

Ha oversikt over riene dine (eller kynnerne hvis du er i tvil om det er kynnere eller rier) i rietelleren. Start den når rien begynner, stopp når den slutter og vurder den på en smerteskala. Du får opp søyler, eller du kan trykke på arket i den midterste grå ruten og få informasjon om hver ri. Husk at dette bare er et verktøy, og at du bør ta kontakt med fødestedet ditt dersom du har spørsmål eller er bekymret.

Benytt deg av dine medlemsfordeler:

Som medlem får du gode tilbud fra våre samarbeidspartnere. Huk av for de du ønsker å benytte deg av, og fyll ut eventuell ekstra informasjon som trengs. Du finner også gode tilbud under «Tilbud» i hovedmenyen nederst (trykk på gavesymbolet).

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?