AppSlik bruker du Babyverden-appen

Slik bruker du Babyverden-appen

Av Babyverden 29894 Sist oppdatert 11.08.23
Her er en brukermanual til Babyverdens app. Appen finnes både til iOS og android.

Last ned appen her:

Babyverden for iOS (iPhone)

Babyverden for android

Slik bruker du appen:

Registrer ny bruker:
Hvis du ikke har vært medlem i Babyverden eller brukt appen før, kan du registrere deg som ny bruker.

Logg inn:
Er du allerede medlem i Babyverden, Babyverdens forum og/eller Goboken, vil innloggingen din i appen være den samme som for å logge deg på min side.

Husker du ikke passordet, kan du få det tilsendt. Unngå å lage flere brukere med samme informasjon, da det kan lage kluss i våre systemer og føre til innloggingsproblemer for deg. Husker du ikke e-postadressen, eller ikke har tilgang til den lenger, ta kontakt med kundeservice@sandviks.com så hjelper vi deg.

Velg status:

Prøver å bli gravid:
Skriv inn første dag i siste menstruasjon og juster sykluslengden hvis den er kortere eller lengre enn snittet på 28 dager, og velge «lagre». Du kommer tilbake til innstillinger. Trykk på «Hjem» for å se dine tre neste sykluser. Velg mellom kalendervisning eller liste.

 

Gravid:
Du kan velge å legge inn terminen din hvis du allerede vet den. Hvis ikke trykker du på pilen til høyre for «termin» og velger «unnfangelse» hvis du er rimelig sikker på den, eller «blødningsdag» som er første dag i siste menstruasjon (den lege/jordmor spør deg om på første svangerskapskontroll og som også føres på helsekortet ditt). Velg så riktig dato, og juster eventuelt for kortere eller lengre sykluslengde og trykk «lagre». Gå til «hjem» for å se dagens og ukens tekst der du er i graviditeten din akkurat nå.

Trykk på pilene til høyre for å åpne boksene og lese innholdet.

Du kan også se og legge til bilder og ha oversikt over favorittnavnene dine nederst her.

Har barn:
Legg inn barnets navn og fødselsdato og trykk «lagre». Gå til «hjem» for å se dagens og ukens tekst basert på barnets alder.

Du finner dagens tekst like under bildet og vekt- og legdeinformasjonen. Du kan bla til forrige og neste tekst ved å sveipe til høyre eller venstre. Under finner du månedens tekst om barnet og til foreldrene, og artikkeltips basert på barnets alder.

Har du flere barn får du samme typen informasjon om dem også opp til barnet er 3 år. Fra 3 til 6 år får du artikkelforslag.

Endre eller slette informasjon:

Legge til informasjon:
På hjem-skjermen får du mulighet til å redigere din status eller informasjon om barnet. Den samme muligheten finner du øverst til høyre når du er inne på prøver-status, graviditet eller barnet. Du kan endre datoer (for eksempel termindato eller barnets fødselsdato) og navn eller fjerne status (for eksempel om du mister i graviditeten). Du kan også legge til en status (prøver eller gravid) eller barn på hjem-skjermen.

Når barnet er født:
Når babyen blir født, er det lurt at du går inn i appen, gravid-statusen og trykker «Jeg har født», legger inn babyens navn og fødselsdato. Da blir informasjonen du får i appen riktig ut fra barnets alder. Hvis det har gått så lang tid at vi regner at babyen er født, kan den ligge inne uten navn og med feil fødselsdato.

Hvis du mister:
Mister du barnet i svangerskapet, kan du trykke på graviditeten og velge «rediger» øverst til høyre og velge «Jeg er ikke gravid lenger». Da vil ikke appen eller min side på Babyverden følge svangerskapet videre for deg. Mister du barnet etter fødselen kan du på samme måte slette barnet. Ønsker du ikke å slette det, kan du sende en e-post til kundeservice@sandviks.com og informere om dødsfallet. Da slipper du å få uønskede e-poster og lignende fra oss.

Slette appen:
Du kan slette appen når du vil, men bør være oppmerksom på at informasjonen om brukeren din ikke ligger i selve appen, men et felles register sammen med Babyverden. Dette fordi informasjonen din skal kunne nås både i app og på min side. At du sletter appen betyr altså ikke at du sletter din informasjon. Du kan også redigere og slette informasjonen på din bruker på min side.

Ved innloggingsproblemer:
Unngå å lage en ny bruker hvis du har problemer med den gamle. Send heller en e-post til kundeserice@sandviks.com så hjelper de deg. Mange brukere med omtrent samme innhold øker risikoen for innloggingsproblemer, så en slik løsning kan være å gjøre seg selv en bjørnetjeneste.

Hjemskjerm:

Gjør det enkelt å navigere mellom ulike statuser, og gir deg overblikk over dine statuser. Du kan også søke i alt innhold på Babyverden eller etter emne. Du kan også endre eller legge til statuser.

Last opp egne bilder:

Bilder av gravidmagen din:
Legg inn nytt magebilde for hver uke i graviditeten. Nederst på siden, under teksten til foreldrene, er det et magebildegalleri. Trykk på den lilla boksen for uken du vil legge til bilde til og ta bilde eller last opp et du har lagret på telefonen din.

Bilder av barnet ditt:
Du kan enkelt legge inn bilder av barnet ditt måned for måned i appen. Klikk bare på det lilla feltet for å ta bilde eller laste opp et du har lagret på telefonen din.

Bestill bok:

Under «Verktøy» finner du også mulighet til å bestille Spedbarnsboken. Boken er gratis, og du betaler kun porto.

Finn navn til babyen:

På Babyverden kan du søke blant tusenvis av navn og lese omtale av over 3000 av dem. Lag egne lister med dine favoritter!

Bruk forumet:

Det er mye nytte, hygge og samhold å finne blant andre i samme situasjon som deg. På gravid-siden din og/eller på informasjonen om babyen din finner du de siste innleggene i din termingruppe/barselgruppe. Du finner også enkelt dine aktuelle klubber og alt annet på forumet ved å klikke deg inn på menypunktet Forum.

Hold kontroll på svangerskapsukene:

Hvilken uke er du i i sommer, på halloween eller julaften? Verktøyet «Svangerskapsuker» hjelper deg å holde styr på ukene.

Søk i hele Babyverden

Selv om du er i appen er hele artikkelbasen på over 8000 artikler tilgjengelig for deg. Bruk søkefunksjonen og skriv inn stikkord for hva du er på jakt etter, eller gå til landingssidene våre for ulike tema, for eksempel «Fødsel» for å få oversikt over artikler om emnet.

Lytt til podcaster:

Babyverden har uke for uke-podcast som du finner på graviduken din. Der får du også tips om andre podcaster om emner som passer til den uken du er i. Etter at babyen er født får du også tips om podcaster. Du kan også finne alle podcastene samlet under verktøy og velge selv hvilke du vil lytte til når. Du kan velge mellom å lytte til uke for uke-episoder eller andre podcast-episoder her:

Bruk sjekklister!

Har du husket alt i fødebagen? Er hjemmet barnesikkert? Bruk sjekklistene til å huke av underveis. Har du glemt noe?

Se babyen vokse:

Se slideshow av embryoets utvikling og senere hvordan fosteret vokser inni mors kropp. Ganske utrolig, ikke sant?

Bruk eggløsningskalkulatoren:

Ikke helt i prøvemodus ennå, men likevel lyst til å se når du vil ha eggløsning i syklusene dine framover? Du kan også legge datoene til i kalenderen din.

Benytt deg av dine medlemsfordeler:

Som medlem får du gode tilbud fra våre samarbeidspartnere. Huk av for de du ønsker å benytte deg av, og fyll ut eventuell ekstra informasjon som trengs. Du finner også gode tilbud under «Tilbud» i hovedmenyen nederst (trykk på gavesymbolet).

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: