BloggGjestebloggerSe – jeg har en liten kul på magen!

Se – jeg har en liten kul på magen!

Bildet av sin lille babybump postet Helene Ragnhild på bloggen sin 18. juli 2017. Foto: privat
Gjesteblogg: Helene Ragnhild Andersen, heleneragnhild.blogg.no 22572 Sist oppdatert 28.07.17
Seks uker på vei delte en tårevåt Helene Ragnhild nyheten om at hun endelig var blitt gravid. Nå har hun passert 12 uker, og begynner å se en liten kul nederst på magen – som hun tar på hele tiden. Her forteller hun hvordan det går.
Dette er Helene Ragnhild
Helene Ragnhild var med i vloggen ”Uke for uke”, hvor hun delte tanker og følelser i prøveperioden. Babydrømmen var stor, men hun ble ikke gravid. Først etter to og et halvt års prøving lyktes hun – på sitt første prøverørsforsøk.

Nå har Helene Ragnhild passert ”den magiske grensen” på 12 uker, og deler hvordan hun har det i starten på 2. trimester. Her er bloggen hennes fra uke 13+1. (Postet 26.7.2017)

«Woke up like this», skrev Helene Ragnhild på Instagram 20. juli. #babybump #lillel

Som tiden flyr, mellom kvalmen og sommerferie er jeg plutselig i andre trimester. Krysser fingrene for at kvalmen snart skal slippe helt, slik at jeg kan trene og kose meg igjen. Jeg har i hvert fall endel dager der jeg klarer å få ned en smoothie tilsatt litt grønnsaker og nå klarer jeg også å holde på vitaminer som regel, yay! Jeg vil jo så gjerne gi god næring til lille i magen. Jeg har en liten mistanke om at progesteronstøtten jeg har fått grunnet prøverør kan ha gitt ekstra kvalme. Medisinen (Cyclogest) har jo tross alt kvalme som en av bivirkningene. Nå er jeg helt ferdig med den og jeg håper det vil gjøre susen, lov å drømme!

Termin: På ultralyd ble termin satt til 2. februar <3

Uke: I dag er jeg 13+1 og i andre trimester. Utrolig hvor fort det går, jeg har masse jeg vil få gjort! Babyen er nester ferdig utviklet og nå skal lille L bare vokse seg stor og sterk i magen min.

Neste ultralyd: Vi skal på ultralyd den 2. august og da får vi mest sannsynlig se kjønnet!

Symptomer: Kvalmen har fått følge av halsbrann de siste ukene. Det ble naturlig nok verre de dagene jeg kastet mye opp, så jeg kjøpte Galieve på apotek. De smakte helt forferdelig synes jeg, så det har jeg brukt lite. Redningen har faktisk vært å drikke vann med litt eplecidereddik gjennom dagen. Det er bra mot kvalmen også, og nå synes jeg det smaker friskt og godt. Har du halsbrann er det lurt å styre unna sterkt krydret mat og kaffe, men det har jeg mistet helt lysten på uansett.

Babybump: Jeg har fått en fin liten kul nederst på magen, magisk! Utrolig rart siden jeg alltid har hatt ganske flat mage, nå står den ut og jeg går og tar på den hele tiden. Det sies at babyen kan kjenne når du tar på magen, så koselig.

Les også:
Hvor stor er babyen i magen nå? Se barnet og magen vokse

Når har du termin? Beregn med vår flotte terminkalkulator

Trening: På de beste dagene har jeg kommet meg på Elixia, og det har vært så deilig! For meg er trening mestring og godfølelse først og fremst, i tillegg ønsker jeg selvfølgelig å styrke kroppen for den ekstra vekten den skal bære og forberede meg på fødsel.

Jeg kan fortsatt ikke tro at vår lille baby vokser i magen min, en stor drøm som går i oppfyllelse. Jeg er så takknemlig, særlig fordi jeg vet så alt for godt hvordan det er å være på andre siden. For meg hjalp det lite å tenke på at det å være ufrivillig barnløs gikk over og at det ordner seg for de aller fleste, men det er jo sant. Sender deg som prøver og leser dette en ekstra stor klem, tenker fortsatt mye på deg, det skal du vite.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: