BloggGjestebloggerHelene Ragnhild blir snart mamma

Helene Ragnhild blir snart mamma

Permisjonen har nå begynt for Helene Ragnhild. Alle bilder er hentet fra bloggen hennes.
Gjesteblogger: Helene Ragnhild Andersen, heleneragnhild.blogg.no 8343 Sist oppdatert 12.01.18
Helene Ragnhild var prøver i flere år, før hun ble gravid på første prøverørsforsøk. Nå har hun akkurat startet permisjonen, og gjør i dette gjesteblogginnlegget opp status i uke 36+5.
Dette er Helene Ragnhild
Helene Ragnhild var med i vloggen ”Uke for uke”, hvor hun delte tanker og følelser i prøveperioden. Babydrømmen var stor, men hun ble ikke gravid. Først etter to og et halvt års prøving lyktes hun – på sitt første prøverørsforsøk. Nederst i blogginnlegget finner du lenker til flere innlegg som viser Helene Ragnhilds reise.

Hei og hopp fra frk hvalross! Neida, men joda, nå begynner det å bli tungt! Det er på tide med en ny gravidoppdatering.

Hvor langt er jeg på vei: Jeg har vært gravid i 36 uker og 5 dager.

Baby: Om bare en dag er ikke lenger mini prematur lenger, og det betyr at bestemmer hun seg for å komme nå blir det likevel fødsel på ABC. I følge appen min veier hun nå 2700 gram og er 44 cm lang, tenk det! Forrige kontroll sa jordmor at hodet hennes har festet seg, men at det fortsatt vil gå lenger ned. Da vil forhåpentligvis presset på mage- tarmsystemet lette litt.

Symptomer: Ryggen trøbler mer og mer, noe som er helt naturlig med tanke på at lille vokser og blir tyngre. Ellers er fortsatt halsbranntyggis med meg overalt. Jeg kjenner endel nedpress og får stadig krampe i lysken, mye rart kroppen skal gjennom.

Jeg vet ikke om dette klassifiseres som et symptom, men jeg har fått et voldsomt rydde- og redebyggingsbehov! Her om dagen gjorde jeg ting som å gå gjennom alle pennene på kontoret og hive de som var dårlige liksom, det virket plutselig veldig viktig. Jeg har også hatt ambisjoner om å rydde kjellerboden, men det ser mer og mer dårlig ut, haha. Noen som kjenner seg igjen.

Jeg har vasket klærne hennes og begynt å planlegge og pakke litt til fødsel. Det føles som om alt må være helt på stell og det er jo bare tull. Jeg tenker at så lenge jeg koser meg med det er det greit.

 

Helene Ragnhild har gjesteblogg på Babyverden
Helene Ragnhild har termin 2. februar 2018.

Cravings: Sjokolade! Må ha det hver dag, nam nam. Ellers er det som jeg har skrevet før mer karbo enn før. Kvalmen kommer fort om dagen, noe jeg har hørt er vanlig de siste ukene? Nå handler alt å føle seg best mulig og å få i seg det kroppen trenger. Ernæring i svangerskapet er jo så viktig, men det er ikke alltid jeg får til å spise så sunt som jeg skulle ønske. Jeg prøver å godt jeg kan.

Aversjoner: Mest av alt sliter jeg med å lage meg middag eller salater til lunsj f.eks. hvis jeg får noe servert går det fint, men ikke når jeg må finne på noe selv. Da er matlysten på bånn. Jeg tvinger meg selv altså, for ordentlig mat må jeg jo ha! Nespressokaffen jeg tidligere gledet meg til hver morgen byr meg helt imot, men en kopp trakterkaffe eller en latte kan jeg synes er godt.

Spark: Det er masse liv i magen, og jeg kan kjenne en hel fot, og til og med et helt ben innimellom utenpå magen. Hælen hennes stikker stadig ut som en kul på min høyre side. Slik har hun ligget lenge, med rumpa opp. Jeg er bare så glad hun har festet seg og alt ser bra ut til fødsel.

Innkjøp: Denne uken har mamma og jeg (mest mamma) sydd babynest og jeg har også kjøpt et brukt på finn som vi brukte som modell. Mamma ville dessuten gjerne ha et hjemme hos henne, siden vi sikkert kommer til å være der endel på besøk. Jeg har også kjøpt meg bæresele som jeg virkelig håper hun liker. Har gledet meg til å bli bæremamma lenge!! Ikke minst gleder jeg meg til Jonna skal bære, smelt.

Jeg har kjøpt inn diverse til fødebagen, det kommer i et eget innlegg. Apropos fødebagen blir jeg litt stressa da rådene går i alle veier. Noen sier jeg må ha med bind og bleier selv, truser osv, andre sier vi får på sykehuset. Føler jeg snart har skrevet en liste på en mil, og det har jeg egentlig ikke lyst til.

Vektoppgang: ca 12-13 kg

Helene Ragnhild gjesteblogg Babyverden
Helene Ragnhild gleder seg veldig til å møte jenta i magen.

Tanker om fødsel: Jeg gleder meg! Så mange av dere har skrevet til meg og det som går igjen er at uansett hvordan fødselen ble var det en rå opplevelse som dere ser tilbake på med glede. Selv om det gjør sinnsykt vondt, haha. Jeg har begynt på modningsakupunktur hos Frøyaklinikken og håper skikkelig at lille kommer rett før eller rett rundt termin. Drømmen er jo fødsel på ABC, men jeg har kun hørt positive ting om Ullevål så bra blir det sikkert uansett.

Jeg føler at jeg må skynde meg å ta flere bilder av magen, og jeg har jo vurdert gravidfoto, men jeg har vært så usikker! Hva tenker dere??

Her kan du lese litt om Helene Ragnhilds reise:


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: