BloggAdvokatbloggenAvbestilling av reise eller evakuering som følge av koronavirus

Avbestilling av reise eller evakuering som følge av koronavirus

Illustrasjonsfoto: iStock
Blogg: Advokat Monica Bjøndal Andrésen, Advokatfirmaet Bjønness & Steen AS 558 Sist oppdatert 18.03.20
Du hadde kanskje ferien i boks, men så satte koronapandemien en stopper for det hele. Kan du få igjen penger på forsikringen?

Mange har måttet avbestille reiser eller evakuere hjem som følge av den kritiske situasjonen verden står ovenfor. Anbefalingene har endret seg i takt med utviklingen både hjemme og ute i verden. Det har utviklet seg fra at Utenriksdepartementet (UD) og Folkehelseinstituttet (FHI) frarådet folk å reise til enkelte land, til at vi har fått stengte grenser i landet vårt. I tillegg har vi fått egen forskrift som blant annet forbyr folk å dra på hytta og dette har også fått konsekvenser for innenlandsturisme. Dersom du har avbestilt din reise, eller har måttet evakuere hjem som følge av tiltak knyttet til koronaviruset, kan du ha krav på erstatning fra din reiseforsikring.

Innlegget er skrevet av advokat Monica Bjøndal Andrésen.

Avbestillinger til steder som myndighetene fraråder folk å reise til

Forsikringsvilkårene kan variere mellom de ulike forsikringsselskapene. Felles for de fleste er at de dekker avbestillinger til steder som enten UD eller FHI fraråder reiser til. Akkurat nå gjelder dette alle land utenfor Norges grenser. Dette gjelder i utgangspunktet frem til 14. april. Reiseforsikringen dekker normalt ikke utgifter som refunderes av flyselskaper, reisearrangører, hotell e.l. Det er derfor viktig at du også kontakter ditt flyselskap eller din reisearrangør.

Dersom du må avbestille din reise, så husk at det løper en frist på 14 dager for avbestilling fra tidspunktet da reiserådet ble gitt.

Innenlandsreiser dekkes i utgangspunktet ikke
Ettersom UD ikke har frarådet reiser innenlands, dekkes ikke innenlandsreiser av reiseforsikringen. Dersom du kan bekrefte akutt sykdom via legeattest, vil reiseforsikring gjelde på vanlig vis.

Forskjellige vilkår avhengig av selskap
Noen har tegnet egen reiseforsikring gjennom sitt forsikringsselskap, mens andre har forsikringsdekning via sitt kredittkort. De fleste selskapene har relativt like bestemmelser i sine vilkår. Allikevel kan disse variere noe fra selskap til selskap. Vi anbefaler deg derfor å sjekke dine vilkår eller nærmere informasjon på selskapets hjemmeside.

Bloggen er publisert i samarbeid med Advokatfirmaet Bjønness & Steen AS

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: