Sist oppdatert: 23. mars 2011

Spørsmål:

Hei. Har en jente å 9 mnd, helst vil sove på magen. Hun sover i safepose om natten og ettermiddagsluren sin. Hun prøver å snu seg i den. Men hun sover godt om natten fra ca 20 til ca 08, og fra ca 13.30 til ca 16. Så hun sover godt i posen. Formiddagsluren sov hun tidligere i reiseseng som vi har i stua og da sovnet hun gjerne på magen. Snakket med fysioterapauten om det da hun var 7 mnd og hun mente det var greit når hun var så stor. Nå vil hun bare sove formiddagsluren sin i vogna si. Når er det på tide slutte med posen? Tenker litt på krybbedød og slikt. Hilsen Renate.

Svar:

Hei, Renate! Når barna begynner å snu seg selv, er det mange foreldre som har den samme bekymringen som deg. Små barn vil endre på stilling som det føler for. Noen foreldre velger å legge barna i en safepose for bl.a. å unngå at barnet deres snur seg over på magen. Det kan vel diskuteres hvorvidt det er lurt å binde fast barnet i senga, men dersom barnet deres ikke protesterer, må vel det bety at det føles greit.

For de som velger å la barnet ligge fritt og få snu seg som det vil, blir det viktigste at det er rikelig med luft i og rundt senga. Soverommet bør være godt utluftet og gjerne litt kjølig. Det bør heller ikke være for mange leker som fyller opp senga. Dyna bør være lett og luftig. Ved å legge til rette på denne måten, har dere gjort det som står i deres makt for at barnet deres skal sove trygt.

Hilsen Elin

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMengde MME
Neste artikkelFødt døv
DEL