BabyPersonlige historierFødte fire barn på under ett år

Fødte fire barn på under ett år

På litt over 11 måneder ble Jessica mamma til denne gjengen. Alle bildene i artikkelen er hentet med tillatelse fra Jessicas Instagram-konto @tripletmum_plus2girls
Av Janet Molde Hollund 8157 Sist oppdatert 24.08.21
Få måneder etter at Jessica hadde blitt tobarnsmamma, fant hun ut at hun var gravid igjen. På grunn av koronarestriksjoner kunne ikke forloveden være med på den første ultralyden. Dermed var det ingen å dele sjokket med da legen fant intet mindre enn tre babyer!

– Min første tanke var at dette ikke kunne være virkelig. Deretter kom bekymringene fordi det nå var et høyrisikosvangerskap, sier Jessica Pritchard til Babyverden.

Tre babyer i samme mage.

Barneskolelæreren fra Sheffield i England og forloveden ønsket seg en baby til etter at Mia ble født, 17. mai 2020. Men at det skulle klaffe så fort, hadde de ikke regnet med. De ble kjempeglade. Fra før av hadde Jessica også ei datter på sju år.

Jessica gikk på sin første ultralyd da hun var seks uker på vei, og hadde ingen mistanke om at det kunne være flerlinger.
– Jeg hadde ikke peiling! Jeg var forferdelig kvalm og utmattet, men jeg trodde likevel ikke at det ville være mer enn én baby, forteller hun.

På ultralyd kom først beskjeden om at det var tvillinger. Men etter å ha lett litt, fant legen en liten til.

Da Jessica kom hjem, avslørte hun nyheten for forloveden.
– Han var helt i skyene, og gledet seg helt utrolig, sier hun.

Slik ble nyheten om trillingene delt på Instagram. Jessica skriver at hun ikke kunne vært gladere for at familie vokser.

I magen ventet tre babyer, som etter hvert skulle vise seg å være en gutt og to jenter. Jentene er eneggede tvillinger, altså ett befruktet egg som hadde delt seg i to. Tvillingjentene delte morkake og fostersekk, men det var likevel en fosterhinne mellom dem.

Flerfødsler og fordeling av kjønn i Norge i 2020:
Tvillinger:
2 gutter: 230
1 gutt og 1 jente: 230
2 jenter: 235

Trillinger:
2 gutter og 1 jente: 6
1 gutt og 2 jenter: 3
3 jenter: 1

Kilde: Statistisk sentralbyrå

– Svangerskapet mitt var egentlig ganske vanlig, med tanke på risikoen som er forbundet med flerlingesvangerskap. Likevel var det vanskelig med alle hormonene, mange kilo ekstra og presset ved å bære fram tre babyer. Jeg hadde store smerter hver dag, forteller Jessica.

Etter hvert som magen vokste, kunne ikke Jessica lenger sitte med laptop i fanget.

Jessica syntes det gikk bra å være gravid med trillingene samtidig som hun hadde en baby hjemme.
– Jeg fortsatte som normalt for å holde meg så aktiv som mulig. Mot slutten av svangerskapet ble det vanskeligere, men jeg fikk masse hjelp av familien – spesielt av min fantastiske mamma og pappa, sier fembarnsmoren.

En måned før trillingene ble født, begynte legene å frykte prematur fødsel – og beordret Jessica til å ligge den siste tiden. Hun fikk også lungemodningssprøyter.

To måneder før tiden, 29. april 2021, kom Olivia Mary (1729 gram), Ella Elizabeth (1162 gram) og George Thomas (1673 gram) til verden.
– Med den store risikoen for prematur fødsel og andre komplikasjoner knyttet til trillingesvangerskap, er jeg utrolig heldig som kom så langt som jeg gjorde, sier Jessica til Babyverden.

29. april 2021 ble Jessica mamma til trillingene. For andre gang under koronapandemien fødte hun barn, og hun er nå mamma til fem.

Vel 11 måneder etter at hun var blitt tobarnsmamma, var Jessica nå mamma til fem.
Babyene måtte bli noen uker på sykehuset før de kunne komme hjem, og Jessica syntes det var vanskelig.
– Jeg trengte jo å være to steder samtidig, sier Jessica.

Men da Jessica og forloveden kunne ta med Olivia, Ella og George hjem, falt alt på plass.
– Vi ble en stor familie, sier hun.

Olivia, Georg og Ella.

Storesøstrene elsker de tre små, og vil kose med dem og holde dem hele tiden.
– Det er helt utrolig å se det sterke båndet mellom dem, sier Jessica.

Man kan jo anta at Jessica har hendene fulle. Likevel sier hun til Babyverden at hun ikke har trengt mye hjelp, og at hun stort sett er alene med barna på dagtid til forloveden kommer hjem fra jobb.

Ella og Olivia er eneggede tvillinger.

Noen umiddelbare planer om å utvide familien ytterligere, har de ikke.
– Vi hadde ikke hatt økonomi til å få flere barn. Vi er velsignet med de vi har, avslutter fembarnsmoren. Som vil begynne i jobb som barneskolelærer igjen neste år etter at permisjonen er ferdig.

Du kan følge familien på Jessicas Instagram-konto @tripletmum_plus2girlsFølg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: